Imunitatea dobândintă după vaccinarea anti-COVID. Ioana Stăncel explică de ce momentan nimeni nu poate să confirme că persistă mai mult de 6 luni

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a explicat de ce momentan nimeni nu poate spune exact că imunitate dobândită în urma vaccinului COVID-19 persistă mai mult de 6 luni. 

"Din toate tranșele care au venit au fost asigurate pentru fiecare pacient care a primit prima doză, a fost asigurată și doza de rapel care se află depozitată la depozitul de la Institutul Cantacuzino. Nu există nici un risc ca o persoană care a primit prima doză să nu aibă disponibilă a doua doză.

Vaccinul oferă o imunitate probabil mai lungă decât 6 luni, dar pentru că istoria de la producerea sa până la data prezentă nu a permis determinarea concretă a anticorpilor în sângele circulant al beneficiarilor, nici un producător și niciun studiu clinic nu poate să confirme o imunitate mai mare de 6 luni, dar  s-a observat prin studii clinice, că la 6 luni majoritatea pacienților au o hipoconcentrație a anticorpilor la fel de mare de aceea se poate estima că imunitatea pe care o dau vaccinurile, oricare dintre acestea studiate și autorizate, imunitatea poate fi mult mai mare și poate să meargă chiar mai mult de un an, în funcție de ce ne va oferi istoria în viitor.", a explicat Ioana Stăncel la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel