Europenii îşi pot lua adio de la noul telefon Huawei. Fără acces la Google, va fi vândut doar în ediţie limitată

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Noul telefon lansat de gigantul chinez Huawei, Mate 30, nu are acces la aplicaţiile Google. Cu toate astea, reprezentanţii companiei sunt de părere că terminalul va concura pe piaţa mobilă cu Iphone 11, dezvoltat de Apple. 

Huawei a lansat, miercuri, la München, noul smartphone Mate 30, în trei variante, care își propune să concureze cu iPhone 11 de la Apple dar care este și primul dispozitiv supus restricțiilor comerciale americane, neputând folosi aplicațiile sistemului de operare Android al Google. R

ichard Yu, șeful diviziei de consumer business din Huawei, a prezentat telefoanele Mate 30 Pro și Mate 30 în cadrul unui eveniment care a avut loc la München. „Are un ecran mare, dar este foarte compact în mână”, a spus Yu despre telefon, a cărui soartă în Europa va depinde de decizia clienţilor de a cumpără un dispozitiv fără acces la software-ul și aplicațiile furnizate de Google.

Interdicţia americană, extrem de costisitoare

Compania chineză se aşteaptă ca interdicţiile aplicate de SUA să o coste 10 miliarde de dolari. Huawei a lansat modelele Mate 30, Mate 30 Pro şi Mate 30 RS, ultimul realizat în parteneriat cu compania auto Porsche, acesta fiind modelul de lux. Prețurile dispozitivelor sunt cuprinse între 800 și 2.100 de euro. Oficialii companiei au prezentat serviciile pe care Huawei le pune la dispoziția utilizaorilor și care caută să compenseze lipsa aplicațiilor Google - Huawei Services, Huawei AppGalery sau Huawei Mobile Services. Compania are un buget de1 miliard de dolari pentru dezvoltatorii de aplicații.

Clienţii europeni, afectaţi

Informații neoficiale susțin, totuși, că există posibilitatea ca potențialii clienți ai Huawei din Europa să nu poată cumpara noile dispozitive, iar acestea ar putea fi achiziționate doar în câteva țări, printre care China, una din piețele majore ale companiei, scrie Mediafax. 

Conform LetsGoDigital, care citează o sursă apropiată de Huawei, modelele Mate 30, Mate 30 Pro (împreună cu varianta Porsche Design) și Mate 30 Lite nu vor fi lansate deloc, sau vor fi disponibile în cantități foarte limitate în țările din Europa Centrală.

Acest lucru înseamna că, în cele mai importante țări din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța, Spania, Italia, telefonul nu va fi disponibil la vânzare. Totodată, acesta sunt statele în care Huawei avea cele mai mari vânzări din Europa. Pentru că formularea companiei indică "Europa Centrală" și nu include alte părți ale Europei, telefoanele ar putea ajunge cumva în România, în disponibilitate limitată. În același timp, Huawei ar putea alege să nu mai lanseze nouă serie deloc pe piață vestică.

Fără Google, clienţii nu sunt interesaţi de telefoane

Raționamentul unei astfel de decizii ar putea fi faptul că un telefon fără aplicații Google nu ar fi dorit de clienții acestor regiuni.

Astfel, utilizatorii ar putea considera aceste produse mai puțin utile pentru funcțiile obișnuite de zi cu zi, precum accesul la Google Maps, YouTube, GMail și instalarea de aplicații noi din Play Store. Compania a anunțat planurile pentru realizarea propriul său sistem de operare - Harmony - la începutul acestei luni, dar mulți analişti nu sunt convinși că se va dovedi o alternativă posibilă la Android. În mai, Washingtonul a plasat Huawei pe lista enitiăților cărora companiile americane nu le pot vinde tehnologie și produse software.

Aceasta a însemnat că Huawei nu mai poate face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google și Facebook. Huawei a anticipat ameninţarea și şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania a licențiat softuri Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel