Guvernul prelungeşte acordarea subvenţiei la benzină şi motorină

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prețul carburanților va fi compensat și anul viitor. Decizia ar fi fost luată luni dimineață în cadrul unei întâlniri între premierul Nicolae Ciuca şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

Prețul carburanților va fi compensat şi în 2023. Subvenţia la litrul de motorină şi benzină va fi acordată şi anul viitor, potrivit unor surse guvernamentale citate de România TV. Decizia a fost luată în aceasta dimineață, după o discuție între premierul Nicolae Ciuca şi liderul PSD, Marcel Ciolacu. Pentru moment nu se cunosc detalii. Nu se ştie dacă Guvern menţine subvenţia de 50 de bani. De asemenea, nu se ştie nici perioada pentru care se va acorda această subvenţie în 2023, scrie Daily Business.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat duminică că Guvernul va lua o decizie în privinţa subvenţiei la carburanţi după 20 decembrie, urmând ca până atunci să fie făcută o analiză la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. “Am cerut date de analiză cu privire la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeţi că preţul este în scădere deşi a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preţ din perspectiva tuturor pieţelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piaţă. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menţine preţul aşa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom  lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetăţean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la Prima TV.

Prețul carburanților, în scădere

Prețul carburanţilor continuă să scadă în România, în plin sezon rece. Valorile pentru benzină și motorină încep să se apropie de prețurile din primăvară. Un litru de benzină standard costă astăzi între 6,15 şi 6,26 lei, în scădere cu aproape 14% faţă de luna trecută, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 49 lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile, informează România Actualităţi. În cazul motorinei standard, preţul unui litru s-a diminuat cu 14%, până la 7,28 – 7,37 lei, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 61 de lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile.

Potrivit datelor furnizate de Monitorul Prețurilor, cele mai mici prețuri sunt următoarele, în București: 6,61 lei/litru benzina, 7,76 lei/litru motorina. În București, cea mai scumpă benzină standard se vinde cu 6,91 lei/litru la stații de pe străzile Corneliu Coposu și Progresului. Cea mai ieftină benzină se vinde cu 6,61 lei/litru pe Strada Doctor Herescu. În București, cea mai scumpă motorină standard se vinde cu 8,02 lei/litru pe străzile Corneliu Coposu și Progresului. Cea mai ieftină motorină se găsește la stația de pe strada Doctor Herescu, 7,76 lei/litru.

*Aceste prețuri sunt fără reducerea de 50 de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel