Guvernul Orban își pune mandatul pe masă. Turcan dă semnalul

Raluca Turcan PNL
Raluca Turcan PNL

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul este pregătit să îşi pună mandatul pe masă, motiv pentru care îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe legea bugetului. 

"PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului și tergiversează adoptarea proiectelor importante și urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgențele ACUM!

Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut și alianțe de conjunctură, și lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorități fragile, și o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităților. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea țării", a scris Raluca Turcan pe Facebook. 

Guvernul, cu mandatul pe masă

"Guvernul Orban a decis să-și angajeze răspunderea și să-și pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale și corectarea OUG 114.

România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunitățile locale să-și poată croi propriile bugete și să putem demara proiecte importante pentru români.

Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate și educație față de execuția pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanțarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităților locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susține investiții în școli și spitale. Un alt obiectiv al acestui buget este relansarea creșterii economice bazată pe investiții, nu doar pe consum. Vom menține creșterile de pensii și salarii", a mai scris vicepremierul. 

Măsuri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie

"Sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:

- creșterea salariului minim brut;

- majorarea salariilor profesorilor;

- indexarea alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației;

- eliminarea supra-accizei la carburanți;

- eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;

- eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi și a președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situația de a angaja răspunderea Guvernului și pe aceste două modificări legislative", a mai scris Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel