Guvernul, măsuri financiare pentru COVID-19. Elena Cristian: Este foarte urgent

Elena Cristian
Elena Cristian

Jurnalista Elena Cristian a vorbit despre anunțurile făcute de Guvern în ceea ce privește problemele financiare care apar din cauza COVID-19, dar și despre ședința de Guvern ce va avea loc.

"Guvernanții trebuie să fie pregătiți, nu cred că au încotro. Este obligatoriu să fie pregătiți. Aceste măsuri financiare sunt așteptate de întregul mediu de afaceri, am văzut că economia reală a luat-o puțin înaintea guvernanților și companiile se pregătesc deja să-și facă viața mai ușoară una alteia. Am văzut exemplul unei multinaționale care a decis, pentru că are lichidități, să plătească în avans toate facturile către furnizori pentru a-și ajuta partenerii de afaceri. Repet, economia reală se mișcă și așteptăm să vedem ce fac guvernanții. Sigur, pachetul financiar în primă fază reprezintă cam 2% din PIB, iar dacă ne uităm în jur, tările din UE au luat până la 10% din PIB, au pachete financiare până la 10, chiar 15% din PIB, dar atât putem noi în această fază", a declarat Elena Cristian, în direct la România TV. 

Este foarte urgent să treacă de Guvern pachetul de măsuri financiare

"Este foarte important ca pachetul de măsuri financiare care va trece de Guvern- sperăm noi astăzi, pentru că este foarte urgent- să conțină măsuri pentru protecția angajaților, pentru că toate aceste companii care sunt foarte afectate într-o primă fază și mă refer la turism, la transportatori, la companiile de alimentație publică, care vor fi extrem de afectate, să-și poată păstra angajații. Am văzut deja că marile companii își trimit oamenii acasă în șomaj tehnic, nu știm exact cât vor putea suporta aceste compani șomajul tehnic și de aceea este important ca Guvernul să se implice, este important ca statul să suporte aceste sume sau măcar o parte din aceste sume", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel