Urmărește emisiunea live


Guvernul înființează Agenţia pentru administrarea bunurilor sechestrate

Guvernul a decis, în ședința de miercuri,  înființarea Agenţiei pentru administrarea bunurilor sechestrate, care se va afla în subordinea Ministerului Justiției.

"La propunerea Ministerului Justiției, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 10 decembrie, un Memorandum prin care se înfiinţează, în subordinea Ministerului Justiţiei, o agenţie dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiției.

"Noua structură va deveni operaţională până la sfârşitul lunii martie 2015 şi va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale, activitate care, în prezent, se realizează de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, valorificarea acestora. În acelaşi timp, noua structură va avea un rol de coordonare şi decizie, în cooperare cu ANAF, a activităţii de valorificare a bunurilor confiscate.

Citește și: Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA întâlnire cu Robert Cazanciuc, la Guvern

„Ori de câte ori am avut ocazia am susținut că un factor esențial pentru pedepsirea celor care au încălcat legea, dar și pentru descurajarea producerii de noi infracțiuni este recuperarea prejudiciilor pentru că nimeni nu comite o infracțiune dacă știe că nu se poate alege cu un câștig material. Înfiinţarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect şi eficient administrate astfel încât în final să avem un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora şi, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani", a declarat Ministrul Justiţiei.

Potrivit unor statistici,  ANAF nu a reușit să pună în aplicare nici 10 la sută din hotărârile judecătorești definitive.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel