Guvernul garantează cumpărarea de mașini noi. Condiții pe care trebuie să le îndeplinești

Sebastian Florea / 19 Martie 2019 / 07:33 Salveaza PDF Comentarii
Guvernul Dăncilă
Descriere foto: Guvernul Dăncilă

Pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi se află un proiect privind Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

Guvernul are pregătit un proiect de modificare a OUG 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. 'Pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic (cu motor cu ardere internă), preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz. Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 100.000 lei, la care se adaugă TVA, iar pentru autoturismele electric hibrid şi pur electric preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz', se arată în proiect.

Condiții pentru garanția statului

 

De program pot beneficia persoanele fizice care achiziţionează un autoturism nou, nu înregistrează obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat, nu înregistrează restanţe la plata altor credite bancare şi au vârsta de minim 18 ani. 'Beneficiarii Programului trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele hibrid, respectiv de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid şi pur electric, în funcţie de tipul de autoturism nou care se achiziţionează în cadrul Programului. Garanţia statului va fi de maximum 50% din finanţarea acordată', se menţionează în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Alte acte normative pe agenda Guvernului

 

Guvernul ar mai urma să aprobe lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate şi deţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, în domeniul său de activitate, precum şi de către instituţiile publice şi unităţile aflate în subordinea sau în coordonarea acestuia şi termenele de clasificare aferente acestora. Pe ordinea de zi se mai află şi modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019 şi pentru prorogarea unor termene.

Un alt proiect de hotărâre ce urmează a fi adoptat în şedinţa de marţi prevede aprobarea unui amendament convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei la Acordul-cadru de împrumut pentru finanţarea Proiectului privind reabilitarea infrastructurii şcolare din România, semnat la Bucureşti la 11 iulie 2003. Pe agenda şedinţei se mai află un proiect pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 282/2016 privind aprobarea Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 - 2020, dar şi un proiect care vizează schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare.

Citește și:

Plafonare dobânzi. Daniel Zamfir, replică pentru profesorii care l-au criticat

Kovesi, susținere candidatură. Manfred Weber: Aici este o problemă

 

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24