Guvernul dă bani ministerelor din Fondul de Rezervă. Rectificarea bugetară, în aer

foto gov.ro
foto gov.ro

Guvernul României scoate bani din Fondul de Rezervă pentru a da ministerelor. Aceşti bani vor fi folosiţi, în principal, pentru plata salariilor, pentru că rectificarea bugetară încă nu s-a făcut. 

Conform Antena 3 CNN, în fondul de rezervă al Guvernului mai erau marţi 9 milioane de lei, însă cererile de plată de la ministere sunt mult peste această sumă. Banii din Fondul de Rezervă al Guvernului sunt destinaţi ajutoarelor în caz de calamităţi, nicidecum pentru funcţionarea statului, însă rectificarea nu s-a făcut încă, astfel că ministerele au rămas fără bani. 

Cine a cerut bani din Fondul de Rezervă 

Ministerul Educaţiei, conform sursei citate, a cerut 9 miliarde de lei pentru a putea funcţiona până la finalul anului. Din această sumă, ar trebui să fie plătite şi salariile profesorilor. 

Şi Ministerul Afacerilor Interne a cerut bani, deşi nu se cunoaşte suma, pentru a putea acoperi salariilor poliţiştilor, jandarmilor şi a altor lucrători din MAI. 

Pentru plata salariilor a cerut bani şi Ministerul Justiţiei. Este vorba de 39 de milioane de lei. 

Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate ar fi cerut bani pentru medicamente şi asigurări de sănătate, iar Ministerul Energiei a cerut 2,5 miliarde de lei pentru a deconta facturile românilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel