Guvernul a modificat prin OUG Codul de Procedură Penală

Sedinta de Guvern.jpeg
Sedinta de Guvern.jpeg

Guvernul a modificat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, Codul de Procedură Penală intrat în vigoare la 1 februarie. Este vorba despre „luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedura Penală și pentru implementarea altor acte normative”, conform Executivului. Ministerul Justiției transmite că OUG adoptată de Guvern privește „acele modificări indispensabile implementării noilor Coduri, modificări făcute ca urmare a propunerilor înaintate de către Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii”.

"Ceea ce este absolut urgent şi de «bucătărie internă» a sistemului de justiţie, sunt de acord şi vom adopta prin ordonanţă de urgenţă, pentru că e legat de bucătăria lor internă - cum îşi organizează anumite proceduri de funcţionare în cadrul sistemului de justiţiei", a declarat premierul Victor Ponta înaintea ședinței de Guvern, potrivit gandul.info.

Ministerul Justiției a mai anunțat că în ședința de Guvern de miercuri Executivul a aprobat „șase acte normative prin care se vor asigura, pe de o parte, resursele umane, respectiv, un plus de câteva sute de posturi de magistrați și grefieri prin mărirea schemelor de personal, degrevarea instanțelor de anumite activități și raționalizarea instanțelor cu volum mic de activitate, iar pe de alta, cele legislative”.

Printre altele, s-a aprobat suplimentarea cu 90 de posturi a personalui auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești, în timp în cadrul ICCJ vor fi adăugate 10 de posturi de grefier și două posturi de magistrat-asistent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel