Guvern Ponta IV: Cine este Grațiela Gavrilescu, propunerea pentru Ministerul Mediului

Foto: phalert.ro
Foto: phalert.ro

Grațiela Gavrilescu (PLR) are mari șanse să primească în Guvernul Ponta IV portofoliul Mediului, minister cu o importanță crescândă mai ales datorită atenției pe care Uniunea Europeană o acordă schimbărilor climatice.

Aflată la al doilea mandat consecutiv de deputat de Prahova, Grațiela Gavrilescu anunța la 28 iunie anul acesta că demisionează din Partidul Național Liberal pentru că la Congres "s-a votat după cum era aranjat și bilețele au circulat". Ea s-a înscris ulterior în Partidul Liberal Reformator (PLR), devenind unul dintre principalii vectori de imagine ai formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Înainte de a se înscrie în PNL, în 2004, Grațiela Gavrilescu a fost membră a Partidului Umanist Român (PUR). Din martie 2011 și până la plecarea ei din PNL, Gavrilescu a deținut funcția de vicepreședinte al Organizației Naționale a Femeilor Liberale (ONFL).

Guvern Ponta IV: Cine este Andrei Gerea, propunerea pentru ministerul Economiei

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, Grațiela Gavrilescu a exprimat poziții critice față de Klaus Iohannis, cel care avea să câștige scrutinul din noiembrie.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Grațiela Gavrilescu a terminat Facultatea de Tehnologie Petrochimică (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești). Ea a mai absolvit studii postuniversitare de marketing industrial (Institutul de Management Bucureşti), studii postuniversitare management în administraţia publică locală - I.N.A. Bucureşti și cursuri de specializare pe probleme de medicina muncii (Institutul de Medicină București).

Parlamentarul a lucrat în perioada 1990-2004  ca inginer chimist-tehnolog, responsabil în probleme de toxicologie și protecția mediului și ca director general al firmei SC ARPAROM SA Bucov.

În perioada 2004-2007, Grațiela Gavrilescu a fost viceprimar al municipiului Ploiești.

Soțul liderul PLR lucrează pentru ministerul Mediului

Conform ultimei sale declarații de avere, soțul Grațielei Gavrilescu este consilier în Departamentul Păduri și Ape din cadrul Ministerului Mediului și câștigă anual 30253 RON.

Declarație de avere - 7 terenuri

Grațiela Gavrilescu a menționat în ultima declarație de avere (disponibilă pe siteul Camerei Deputaților) trei terenuri deținute în coproprietate cu soțul ei, Mihai Gavrilescu, și dobândite prin moștenire. Două terenuri - de 5.800 metri pătrați, respectiv 2000 de metri pătrați - se află în comuna Cârlige (Vrancea), iar cel de-al treilea, cu o suprafață de 3.500 metri pătrați, în Girov (Neamț).

De asemenea în coproprietate cu soțul ei, Grațiea Gavrilescu deține alte patru terenuri dobândite prin cumpărare, toate în județul Prahova. Cel mai întins are 400 de metri pătrați.

Fostul viceprimar al Ploieștiului are trei mașini. Bijuteriile și obiectele de artă pe care le deține valoarează 5.000 de euro.

În 2013, Grațiela Gavrilescu a vândut un apartament și un teren din Bucov.

Deputatul este acționar la SC ARPACOR SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel