Gușă: Guvernul Grindeanu, "handicapat" din cauza a doi miniștri

Cozmin Guşă a vorbit, la Realitatea TV, despre Guvernul Grindeanu și a specificat care sunt marile sale probleme.

Analistul politic a spus că guvernul poate fi catalogat ca fiind unul "handicapat" din cauza unor posibili miniștri: Ana Birchall și Teodor Meleșcanu.

[citeste si]

"Cuplul Meleşcanu-Birchall este un element de blamat, pentru că nu va reuşi să se achite de sarcinile deosebit de complexe care se vor ivi din reîmpărţirea lumilor. Nu vorbesc de vârsta lui Meleşcanu, dar lumea se va reîmpărţi. Şi noi, la nivelul terţiar unde ne aflăm, tocmai datorită importanţei geopolitice, a potenţialului geo-economic şi a Mării Negre, trebuie să jucăm în consecinţă şi trebuie să oferim posibilitatea unor strategii partenerilor noştri. Pentru că atunci când reîmpart lumea pe hârtie, şi se va întâmpla foarte repede asta, să ştim ce să cerem. Ori în condiţiile în care Meleşcanu nu a avut niciodată dorinţa să-şi lămurească trecutul foarte ceţos, şi privilegiul meu a fost că am avut şi am o relaţie apropiată cu şefii săi de dinainte de '89, nişte generali bătrâni, cu o experienţă bogată, care, fără să-mi spună taine din viaţa lui, mi-au explicat cine a fost şi la ce a fost bun Meleşcanu. Nu se mai califică, îmi pare rău", a zis Cozmin Guşă.

Gestul Anei Birchall

"În ceea ce o priveşte pe Ana Birchall, gestul mituirii şi autofilmării unui om cunoscut în Europa şi în lume, cum e Geoană, o să lase urme adânci în capabilitatea ei de a lega vreo relaţie în folosul României, şi ştiu ce spun. Mapa se verifică înainte de întâlniri şi, aşa cum ea o să verifice mapa interlocutorului, interlocutorul ei din Europa o să verifice mapa ei şi acolo o să-l vadă pe un tip cunoscut, Mircea Geoană, care a fost filmat în timpul unor discuţii cu nişte bani scoşi din plic ca să se vadă bine, atenţie, autofilmat de către Ana Birchall. Câtă încredere în discuţiile tete-a-tete credeţi că vor avea acei oameni? Ăsta e un mare handicap al unui viitor diplomat al statului român", a spus Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel