Grindeanu confirmă ipoteza DCNews: De ce nu i-a revocat Toader pe Kovesi și Lazăr

DCNews scria, în urmă cu o zi, că orice propunere de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general, Augustin Lazăr, ar fi ajuns la președintele Klaus Iohannis, care s-a antepronunțat în acest caz. 

”Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că decizia este una politică, având societatea fracturată, cu experiența precedentelor manifestații, un președinte care s-a pronunțat deja în acest caz, dacă ar fi cerut luarea unor măsuri, îndepărtarea procurorilor, ar fi riscat repetarea protestelor, s-ar fi lovit de refuzul lui Iohannis. Decizia dacă ar fi fost alta, revocarea, demersul ar fi iritat degeaba societatea, pentru că nu ar fi avut o finalitate practică.” declara jurnalistul Val Vîlcu. 

Astăzi, premierul Sorin Grindeanu a declarat: ”Nu ţine de atribuţiunile ministrului Justiţiei, nici măcar ale prim-ministrului schimbarea şefilor de la DNA şi de la Parchetul General. (...) Procedura se închide, conform legii, la preşedintele Iohannis. (...) Prin această evaluare pe care domnul ministru Tudorel Toader a făcut-o putea, eventual, să declanşeze procedurile”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel