Grecia, paralizată de o grevă generală. MAE avertizează românii să se informeze înainte de a pleca spre această ţară

greva grecia
greva grecia

Grecia este paralizată, miercuri 11 mai, de o grevă generală care afectează transportul public feroviar, aerian şi naval. Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe românii care vor să călătorească în Grecia să se informeze înainte să plece la drum, cu privire la situaţia din această ţară.

La greva de miercuri participă salariaţii din transporturi, administraţie, educaţie şi sistemul sanitar, precum şi benzinarii, nemulţumiţi de decizia guvernului de a stabili un preţ maxim pentru carburanţi. În centrul Atenei are loc un miting al sindicaliştilor. Aeroporturile şi şcolile vor fi închise, iar spitalele vor rezolva doar cazurile de urgenţă.

Între timp, o misiune tehnică a FMI şi UE verifică dacă Grecia a îndeplinit condiţiile actualului împrumut. Surse de la Bruxelles, citate de BBC, au declarat că este posibil ca Atena să primească un nou ajutor financiar, dar numai în schimbul unor măsuri de austeritate şi reforme economice şi mai dure.

Greva are loc pe fondul măsurilor de austeritate, luate după ce Grecia a fost nevoită să împrumute 110 miliarde dolari de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Guvernul elen susţine că ar avea nevoie de o nouă finanţare, în condiţiile în care actualul împrumut se întinde până în 2013. Şi asta pentru că măsurile dure au dus nu doar la scăderea deficitului bugetar de la 15 la 10%, ci şi la scăderea economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel