Gerard Pique ''poate băga mâna în foc'' că Barca nu a cumpărat arbitri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul fotbalist Gerard Pique a afirmat, marţi, că în perioada în care el a jucat pentru FC Barcelona, jucătorii nu ştiau că aceasta l-a plătit pe fostul responsabil al arbitrilor Jose Maria Enriquez Negreira şi s-a declarat convins că echipa sa nu a cumpărat niciodată arbitri, informează agenţia EFE.

 

Într-un interviu acordat pentru postul catalan de radio "RAC1", primul după ce a agăţat ghetele în cui în luna noiembrie a anului trecut, fostul fundaş a afirmat că, pe cât se doreşte "murdărirea imaginii clubului, nimeni nu se poate îndoi de performanţele reuşite în ultimele două decenii".

"Eu pot să bag mâna în foc pentru Barcelona că nu a cumpărat arbitri. Dacă vrei să cumperi un arbitru, este foarte uşor, stai cu el şi îi dai un plic", a spus Pique.

Clubul FC Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului, au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către Negreira.

Aceste procese, deschise de Parchetul din Barcelona, vizează în special clubul FC Barcelona ca persoană juridică, precum şi doi foşti preşedinţi ai grupării spaniole, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell.

Actualul preşedinte al Barcei, Joan Laporta, a promis, la sfârşitul lunii trecute, toate explicaţiile necesare în cazul plăţilor făcute de club unei companii deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi vicepreşedinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA).

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al CTA între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel