Gareth Bale se retrage de la națională. Va avea un moment de adio la meciul Ţării Galilor cu Letonia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gareth Bale, care şi-a anunţat retragerea competiţională, îşi va lua adio de la fanii naţionalei de fotbal a Ţării Galilor înaintea meciului cu Letonia, de marţi seara, de la Cardiff, din preliminariile EURO 2024, scrie DPA.

"Înaintea meciului de pe Cardiff City Stadium va avea loc un moment dedicat fostului căpitan al Ţării Galilor. Acesta va adresa câteva cuvinte fanilor din tribune", a anunţat Federaţia galeză de fotbal.

Gareth Bale, căpitanul naţionalei de fotbal a Ţării Galilor, şi-a anunţat retragerea competiţională în ianuarie, la vârsta de 33 de ani.

"După o analiză atentă, îmi anunţ retragerea imediată din fotbal, atât de la club cât şi de la naţională", menţiona acesta într-un comunicat.

Fost atacant al echipei Real Madrid, de cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, Bale evolua la clubul nord-american Los Angeles FC.

După CM 2022 din Qatar, unde Ţara Galilor a părăsit competiţia chiar din faza grupelor, Gareth Bale a fost inclus de ziarul L'Equipe într-un unsprezece al celor mai slabi jucători de la Mondial.

Bale a marcat, din penalty, singurul gol al Ţării Galilor la turneul final, în primul meci din grupă, 1-1 cu Statele Unite. Ţara Galilor, revenită la un Mondial după 64 de ani, a încheiat grupa pe ultimul loc după înfrângeri în următoarele partide, 0-2 cu Iran şi 0-3 cu Anglia.

Totuşi, selecţionerul galez, Robert Page, spunea, în noiembrie, că nu crede că Bale va pune capăt carierei sale internţionale după Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

Aşa cum se ştie, mijlocaşul galez Aaron Ramsey a fost numit căpitan al naţionalei ţării sale în locul lui Gareth Bale.

Ţara Galilor a încheiat la egalitate, 1-1 cu Croaţia, medaliata cu bronz la CM 2022, în primul meci al Grupei D al preliminariilor EURO 2024. Andrej Kramaric a marcat golul croaţilor (28), dar galezii au smuls egalul graţie golului înscris în final de Nathan Broadhead (90+3), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel