Gafă a USR, descoperită de un lider ALDE: ''Nimic mai fals!''

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

Tudor-Tim Ionescu, consilier general ALDE al Municipiului București, a descoperit o imensă greșeală făcută de formațiunea USR București, pe rețelele sociale.

Este anul 2019 și suntem în capitala țării care deține Președinția Consiliului European, este mesajul publicat pe pagina de Facebook USR București. Afirmația nu este deloc una corectă pentru că România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, instituție diferită de Consiliul European. Gafa a fost descoperită de Tudor-Tim Ionescu.

Iată ce a afirmat consilerul general ALDE

USRi, habarnism european la cel mai înalt nivel! Înainte să aveți pretenții să vă prezentați la alegerile europarlamentare, învățați instituțiile europene!

Citesc zilele trecute pe pagina oficială (!) de Facebook a "partidului noii securități", că România deține Președinția Consiliului European! Nimic mai fals! Consiliul European este instituția care ia marile decizii politice ale Uniunii Europene, din care fac parte premierii și, într-o mică măsură, președinții celor 28 (încă) de state membre ale UE. Președintele Consiliului European este acum domnul Donald Tusk și are un mandat de doi ani și jumătate. Următorul președinte urmează a fi ales la sfârșitul anului 2019.

Consiliul Uniunii Europene (altă instituție, notă pentru USRi!), sau Consiliul de miniștri ai UE, este parte a legislativului bicameral al UE (alături de Parlamentul European) și reprezintă guvernele executive ale statelor membre ale UE.

(w670)

România deține președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019 până pe 30 iunie 2019 (să înțeleagă și USRi). Această președinție nu este o persoană, ci o poziție ocupată de un guvern național.

Iar Parlamentul European, este forul democratic ales de cetățenii europeni care, alături de Consiliul UE, codecid asupra "legilor" UE (directive, regulamente, recomandări, opinii, etc.).

Parlamentul European este acela unde USRi dorește să acceadă, probabil alături de PLUS-ul domnului Cioloș, partid fondat de rude ale Securității comuniste, partidul cenzurii, al unor membri cu viziuni extremiste. Dar cu o asemenea (ne)cunoaștere a instituțiilor europene, nici serviciile nu vor reuși să vă ajute să luați mai mult de poate doar "doi și-un sfert", este mesajul publicat de Tudor-Tim Ionescu pe pagina oficială de Facebook.

Vezi și: România, Președinția Consiliului UE. Concert inaugural

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel