G7 a decis: S-a ajuns la un foarte bun acord

În cadrul G7 s-a decis modernizarea regulilor de fiscalitate internațională în 2020.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat luni că s-a ajuns la un foarte bun acord în cadrul G7 pentru ca în 2020 să poată fi modernizate regulile fiscalităţii internaţionale în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relatează agenţia EFE.

În cazul în care se reuşeşte această reformă la nivel internaţional, Franţa va renunţa la taxa sa digitală, care este în vigoare de la începutul anului, a spus Macron într-o conferinţă comună cu preşedintele SUA, Donald Trump, la finalul reuniunii G7 (grupul principalelor şapte ţări industrializate din lume), ce a început sâmbătă la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Vezi și: VIDEO Iuliana Tudor, surpriză de proporții pe scena Cerbului de Aur: Mă înclin și rămân a dumneavoastră

Prima doamnă adoră vinul franţuzesc



Trump ameninţase în ultimele zile cu impunerea unor taxe vamale pentru vinul franţuzesc ca răspuns la taxa introdusă de Guvernul de la Paris, care, de la începutul anului impozitează cu 3% încasările companiilor cu activităţi digitale care câştigă peste 750 milioane euro, în marea majoritate americane.

Preşedintele american a evitat să spună dacă renunţă la aceste sancţiuni privind un produs simbol al Franţei, atunci când a fost întrebat, şi a răspuns că soţia sa, Melania, a băut vin franţuzesc la această reuniune şi acesta poate fi un semn.

"Pot confirma că prima doamnă adoră vinul franţuzesc", s-a limitat el să răspundă.

Paula Seling, reacție emoționantă după recitalul de la Cerbul de Aur

Taxa GAFA



Şeful statului francez a justificat faptul că a introdus în ceea ce se cunoaşte sub numele de "taxa GAFA" (pentru Google, Apple, Facebook şi Amazon) deoarece unele mari companii din acest sector, care îşi stabilesc sediile în ţări cu fiscalitate redusă, nu plătesc impozite şi asta generează concurenţă neloială faţă de alte companii care plătesc.

El a explicat că, în contextul acestor "dezechilibre", Franţa şi alte zece ţări europene au decis să acţioneze cu propriile impozite naţionale, "ceva ce nu a vizat una sau alta dintre companii, ci soluţionarea acestei probleme".

Pactul la care s-a ajuns la reuniunea G7 presupune că "se va lucra la modernizarea regulilor de fiscalitate internaţională" motiv pentru care s-a dat mandat OCDE, care va prezenta o propunere în acest sens la reuniunea G20 din octombrie.

Lupta împotriva concurenţei dăunătoare



OCDE nu are în vedere un mecanism specific pentru grupuri din sectorul digital, ci pentru toate companiile. Franţa şi Germania au sugerat să se stabilească un tip minim de impozit la nivel mondial asupra profiturilor companiilor, pentru ca să nu mai profite de paradisurile fiscale pentru a eluda impozitele.

Pentru Macron, ceea ce s-a obţinut la Biarritz înseamnă "a lupta împotriva concurenţei dăunătoare" şi "a reglementa o situaţie internaţională, ceea ce modernizează sistemul fiscal internaţional"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel