Fructele şi legumele pe care le-ai cumpărat sunt lipicioase? Ai grijă dacă vrei să le consumi! Pericol pentru sănătate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Ai cumpărat și tu fructe și legume din comerț și ai observat că sunt lipicioase? Iată care este explicația și ce trebuie să faci înainte de a le consuma...

Dacă fructele şi legumele sunt lipicioase, acest lucru înseamnă că au fost tratate cu difenoli, pentru a le menţine proaspete mai mult timp, avertizează specialiştii în toxicologie.

Experţii recomandă curăţarea tuturor fructelor, cum ar fi pere, mere, piersici, înainte de consum. În cazul cartofilor, toţi nitraţii sunt colectaţi sub coajă şi în miez. Prin urmare, este necesar să aruncăm prima apă după ce încep să fiarbă. Cele mai multe substanţe chimice sunt eliberate în timpul gătirii, dar dispar într-o măsură mai mică în timpul prăjirii. Primele frunze ale verzei se curăţă şi se aruncă, pentru a îndepărta nitraţii cât mai mult posibi, ascrie Rador, citând zdrave.ro.

Castraveţii "curaţi" din punct de vedere ecologic trebuie să aibă o culoare verde-iarbă. Dacă sunt de culoare verde închis, atunci au fost trataţi cu nitraţi şi trebuie curăţaţi de coajă. La fel se procedează cu dovleceii şi vinetele, care trebuie tăiate pe lungime şi în zona din jurul cotorului, pentru că aici se acumulează majoritatea fertilizanţilor cu care legumele sunt tratate în sere toamna şi iarna. Salata verde, pătrunjelul, mărarul şi alte verdeţuri trebuie curăţate şi ţinute în apă rece o oră înainte de consum.

Cu cât coaja roşiilor este mai groasă, cu atât acestea conţin mai multe substanţe chimice. Roşiile de culoare portocaliu-roşiatică trebuie evitate. Miezul alb şi venele albicioase din interiorul legumei sunt un semnal de conţinut ridicat de nitraţi.

În Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, preparatul difenol este interzis din cauza proprietăţilor sale puternic cancerigene şi alergene, dar cu toate acestea, există producători care îl folosesc pentru a păstra prospeţimea produselor lor.

Citește și:

Roșiile țuguiate din comerț, pericol pentru sănătate. Conf. dr. Viorica Lagunovschi: Trebuie să fim foarte atenţi!

"Trebuie să fim foarte atenţi! Nu toate tomatele acestea care sunt ţuguiate, care au mucroni sunt neapărat periculoase. Există, în sortimentul actual, o serie de hibrizi care au acest mucron, această excrescenţă care nu este chiar atât de evidentă, dar ea există şi firmele de distribuţie au adus pe piaţă nişte hibrizi din aceştia. Însă, dacă mucronul este foarte evident, asta înseamnă că acele fructe au fost stimulate excesiv". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel