Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile

Sursa: Ionel Cordovan, Facebook
Sursa: Ionel Cordovan, Facebook

Într-un act de solidaritate și susținere a talentului și dăruirii în învățătură, profesorii și membrii comunității din Bihor s-au unit pentru a face posibilă participarea unei tinere eleve de etnie romă la Olimpiada Națională de Limba Romani.

Sena Moldovan, o elevă modestă din clasa a VII-a, a impresionat întreaga comunitate cu performanțele sale excepționale la acest eveniment de prestigiu, întorcându-se acasă cu locul I, potrivit eBihoreanul.

Județul Bihor s-a remarcat la această ediție a Olimpiadei Naționale de Limba Romani, având nu mai puțin de cinci premianți. Printre aceștia se numără Sena Moldovan, care a obținut locul I, precum și Georgiana Nistor, care a obținut același loc, ambele de la Liceul Tehnologic "Livia Maria Gego" Dobrești și pregătite de profesori dedicați.

„Felicitări elevilor și cadrelor didactice pentru aceste rezultate deosebite care au clasat județul Bihor în fruntea clasamentului la nivel național”, a anunțat pe Facebook profesorul Ionel Cordovan, inspector școlar pentru minoritatea romă din Bihor.

Acesta a mărturisit că nu se aștepta ca delegația bihoreană să fie atât de performantă. „Sunt rezultate foarte bune, personal nu mă așteptam să ne clasăm atât de bine, ca județ. Cea mai mare surpriză este fetița de clasa a VII-a, pentru că este o copilă dintr-o familie modestă, cu părinți cu o posibilitate financiară destul de limitată”, a declarat Cordovan.

Cu toate că provine dintr-o familie cu resurse financiare limitate, Sena Moldovan a dat dovadă de angajament și dăruire în studiu, fiind recunoscută drept cea mai bună elevă din clasa ei. Pentru a-i asigura condițiile necesare participării la competiție, profesorii și membrii comunității din Dobrești au organizat o chetă, strângând fonduri pentru a o sprijini pe Sena în acest demers.

Într-o altă notă de mândrie și încurajare a performanței școlare, Marinela Muntean, o altă olimpică din Bihor, a demonstrat că determinarea și pasiunea pot depăși orice obstacol. Implicată în activități extra-curriculare și membră în Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Tehnologic „Livia Maria Gego” Dobrești, Marinela își propune să fie prima din familie care termină liceul și să urmeze apoi studii superioare. Cu sprijinul părinților săi, chiar dacă aceștia nu au beneficiat de educație formală extinsă, Marinela are încredere că poate să-și împlinească visul de a deveni educatoare sau profesoară de romani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel