Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama

Ema Apostu / 19 iul 2019 / 16:53 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Frica de a zbura cu avionul pur și simplu te paralizează? Ei bine, trebuie să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de această teamă care-ți pune piedici.

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Un prim pas în alungarea aviofobiei – teama de zbor cu avionul – constă în compararea riscului de a suferi un accident în diverse situaţii Este important să fii pregătit ca avionul să facă mişcări pe care nu le poţi controla

O metodă prin care poţi scăpa de teama de zbor

 

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. "Tehnica imageriei asistate, repetată până la desensibilizare, duce la dispariţia fobiei. Adică, îţi imaginezi că zbori cu avionul de 100 de ori, dacă e cazul, până dispare teama. Apoi, există metoda in vivo, adică expunerea voită la stimulul care provoacă teamă – zborul cu avionul – ,  însoţit de o persoană. Confruntarea cu aceşti stimuli produce, după un timp, reducerea anxietăţii", a explicat psihologul Simona Ghinea, pentru Adevarul.

Recomandări înainte de zborul cu avionul

 

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Alege o cursă directă, fără escală – astfel vei scurta vizibil timpul zborului, cu cât mai puţin timp în aer cu atât mai bine.

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Alege un loc lângă aripă – studiile au demonstrat că aceste locuri sunt cele mai sigure şi pasagerii nu sunt prea zdruncinaţi de turbulenţe, în comparaţie cu locurile de la coada avionului sau cu cele din faţă, potrivit sursei citate.

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Încearcă să găseşti un loc în apropierea uşii de evacuare a avionului – acest lucru îţi va conferi mai multă siguranţă.

Frica de a zbura cu avionul. Trucuri să-ți învingi teama. Alege o cursă pe timp de zi – privitul prin hubloul avionului te poate calma.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27