Frans Timmermans, vizită în România. Discuţii la nivel înalt

Frans Timmermans se află joi în vizită în România, pentru discuţii cu oficialii români.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se află joi în vizită în România şi va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedinţii Parlamentului şi cu premierul. Frans Timmermans se va întâlni dimineaţă, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, precum şi cu membrii Comisiei speciale privind legile Justiţiei.

La ora 12,00, acesta va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, iar la 12,45 - cu premierul Viorica Dăncilă. De la 15,45, Timmermans va susţine o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

După cele două întrevederi, va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din ţara noastră. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, a precizat că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

[citeste si]

Mă voi întâlni cu ea (procurorul-şef al DNA - n.r.) şi cu ministrul Justiţiei şi le voi asculta argumentele, a declarat prim-vicepreşedintele CE pentru caleaeuropeana.ro, marţi, la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel