Fotbal: FIFA a ridicat suspendarea Federaţiei din Sierra Leone

FIFA a anunţat ridicarea suspendării Federaţiei de fotbal din Sierra Leone (SLFA), după achitarea fostei preşedinte a acestui for, Isha Johansen, şi a fostului secretar general Chris Kamara, care erau vizaţi de acuzaţii de corupţie, informează AFP.

Instanţa mondială a fotbalului a suspendat SLFA în luna octombrie, la scurt timp după concedierile celor doi, acţiune considerată de FIFA drept o 'ingerinţă' a autorităţilor politice în funcţionarea Federaţiei. Meciurile naţionalei Sierra Leone din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni ediţia 2019 au fost anulate, înainte ca responsabilii Confederaţiei africane de fotbal (CAF) să decidă descalificarea acestei ţări în luna decembrie anului trecut. Reintegrarea SLFA a fost posibilă după achitarea celor doi conducători, pe 27 mai, de către un tribunal din Freetown.

Isha Johansen şi Chris Kamara au fost exoneraţi într-un caz legat în principal de deturnarea unei donaţii de 50.000 de dolari din partea CAF, sumă destinată achiziţionării de materiale medicale. Cei doi au fost arestaţi în septembrie 2016, în cadrul unei anchete a Comisiei Anti-Corupţie (ACC), fiind ulterior eliberaţi în schimbul unei cauţiuni, înainte de a fi puşi sub acuzare în septembrie 2017.

Doamna Johansen, în vârstă de 54 ani, prima femeie numită la conducerea Federaţiei din Sierra Leone, este şi proprietara unui club de fotbal, FC Johansen. În cele nouă luni de suspendare, guvernul din Sierra Leone a relansat un campionat naţional, care nu mai fusese organizat de la debutul crizei din fotbalul acestei ţări, în urmă cu patru ani. Această nouă competiţie, foarte urmărită, a atras numeroşi sponsori. În iulie 2014, mai mulţi responsabili şi jucători din Sierra Leone au fost suspendaţi după o serie de meciuri suspecte, între care o partidă din preliminariile Cupei Mondiale 2010, împotriva Africii de Sud, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel