Urmărește emisiunea live


Fotbal: Campionatul Spaniei - Lionel Messi a egalat recordul legendarului Telmo Zarra

Starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) a cucerit duminică al şaselea său titlu de golgheter al campionatului de fotbal al Spaniei, egalându-l în palmares pe legendarul atacant Telmo Zarra şi apropiindu-se, totodată, de a şasea Gheată de Aur din cariera sa, două recorduri, informează AFP.

Deja cel mai bun marcator din istoria ligii spaniole (419 goluri în 452 de meciuri), Messi şi-a trecut în palmares în acest sezon al zecelea său titlu de campion în Primera Division, acesta fiind al 34-lea trofeu din carieră alături de FC Barcelona, un record al clubului catalan. În 2014, fotbalistul argentinian a doborât un record vechi de 60 de ani, depăşind cele 251 de goluri înscrise în La Liga de legenda fotbalului basc Telmo Zarra, pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria competiţiei.

'Când am marcat primul meu gol în ligă, nu îmi imaginam că voi putea doborî vreau record şi cu atât mai puţin pe cel al marelui Telmo Zarra', spunea atunci argentinianul. Duminică, după 'dubla' reuşită în meciul cu Eibar, el a cucerit al şaselea său trofeu de golgheter în prima ligă spaniolă, după cele din 2010, 2012, 2013, 2017 şi 2018, ceea ce i-a permis să-l egaleze pe Zarra, sextuplu câştigător al acestui titlu între 1945 şi 1953.

Messi este foarte aproape acum şi de câştigarea Ghetei de Aur, rezervat celui mai bun marcator din campionatele europene, tot pentru a şase oară. Cu cele 36 de goluri înscrise în Primea Division, argentinianul îl devansează pe francezul Kylian Mbappe (PSG), autorul a 32 de goluri şi care mai are o ultimă şansă să-l egaleze sau să-l depăşească pe argentinian, vineri la Reims. Iată cum se prezintă clasamentul trofeului Gheata de Aur: 1.

Lionel Messi (FC Barcelona) 72 puncte (36 goluri) 2. Kylian Mbappe (PSG) 64 puncte (32 goluri) 3. Fabio Quagliarella (Sampdoria) 52 puncte (26 goluri) 4. Mbaye Diagne (Galatasaray) 45 puncte (30 goluri - campionatul Turciei are un coeficient mai mic) 5. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) 44 puncte (22 goluri).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel