Fotbal: Chile a anulat meciul amical cu Bolivia, din cauza crizei interne

Federaţia chiliană de fotbal a anunţat anularea meciului amical pe care La Roja urma să-l dispute în compania selecţionatei Boliviei, pe 15 noiembrie la Concepcion, din cauza crizei sociale pe care o traversează statul Chile, informează AFP. 

În schimb, naţionala chiliană se va deplasa la Lima, pentru a înfrunta naţionala Peru, tot într-o partidă amicală, programată pe 19 noiembrie, a precizat forul de la Santiago de Chile. Marţi, Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a decis să mute de la Santiago de Chile la Lima finala competiţiei Copa Libertadores, în care urmează se înfrunte, pe 23 noiembrie, echipele River Plate (Argentina) şi Flamengo Rio de Janeiro (Brazilia), tot din cauza situaţiei din Chile.

De menţionat că, în urmă cu un an, CONMEBOL a mutat de la Buenos Aires la Madrid manşa secundă a Cupei Libertadores, dintre rivalele River Plate şi Boca Juniors, din cauza incidentelor produse în capitala argentiniană. Criza chiliană, provocată pe 18 octombrie de o creştere a preţului biletelor de metrou (anulată ulterior) s-a soldat cu 20 de morţi, între care cinci după intervenţia forţelor de securitate, potrivit cifrelor oficiale.

Conflictul a antrenat deja anularea summit-ului AEPC (forum de cooperare economică Asia-Pacific), care urma să se desfăşoare la Santiago între 16 şi 17 noiembrie, precum şi a conferinţei ONU asupra climatului COP 25, prevăzută de asemenea în capitala chiliană, în luna decembrie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel