Fostul șef ANAF arată o situație catastrofală ascunsă sub preș de Guvernul Cioloș

Roxana Neagu / 06 mai 2016 / 10:19 Salveaza PDF Comentarii
gelu diaconu
gelu diaconu

Gelu Diaconu, fost șef ANAF afirmă că tandemul Dragu-Biriș ascunde, pentru a treia lună consecutiv, cifrele privind colectarea. 

Gelu Diaconu scrie, pe site-ul său, că Guvernul Cioloș, prin Dragu-Biriș se folosesc de un "subterfugiu rușinos" prin prezentarea cifrelor colectării la grămadă, cumulat pe 2,3 și 4 luni, folosindu-se de încasările mari din ianuarie. Fostul șef ANAF atrage atenția că "dimensiunea dezastrului capătă un contur fără echivoc: se înregistrează nu numai o accelerare a căderii colectării față de aprilie 2015 (mai puțin cu exact 2 miliarde lei, adica cca. 450 mil euro), ci și o nerealizare majoră – în premieră- chiar față de program (mai puțin cu 1,26 md lei, adica cca. 280 mil euro)".

Gelu Diaconu a mai sublinia că "incompetența crasă a ministrului și a sfătuitorilor săi care, din motive de "imagine", dacă nu și electorale, au renunțat la lupta cu evaziunea fiscală și au destabilizat un sistem care începuse să funcționeze cu foarte bune rezultate. Se vede cu ochiul liber "relaxarea" în emiterea bonurilor fiscale, "parteneriatul" cu firmele de consultant, apariția unor "monștri sacri" ai sistemului pe funcțiile de pe care îi indepartasem, inițierea unor acțiuni de control insuficient targetate și cu rezultate îndoielnice, etc.". 

Fostul șef ANAF avertizează că "Dacă lună de lună, tandemul Dragu&Biriș va produce prin incompetența lor managerială "găuri" în buget de 3-400 de mil de euro, aceasta va însemna minimum 2-3 mld de euro în acest an. O astfel de sumă este imposibil de acoperit fără tăierea drastică a cheltuielilor, creșterea taxelor și, ca prin minune, solicitarea "intervenției" binefăcătoare a FMI/CE, adică instituțiile de la care, ministreasa de la finanțe și alții pe care îi cunoasteți la fel de bine ca și mine, au primit de-a lungul multor ani o pâine albă de mâncat. Pâinea negra de proastă calitate ne va rămâne nouă, românilor!". 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26