Fostul consul de la Milano dă în judecată Guvernul Orban. Afirmațiile lui Dancă, fake news: ”Eram în spital”

Tiberiu Dinu, înlocuit din funcţia de consul al României la Milano, a dezminţit acuzaţiile Guvernului potrivit cărora ar fi împiedicat procesul de vot din diaspora în 2014 şi a anunţat că va da Executivul în judecată. 

"Nu am primt nicio explicaţie, dar vreau să aduc la cunoştinţă celor interesaţi că, în 2014, nu am fost prezent la alegerile de la Torino, nici în primul, nici în al doilea tur. Un coleg care acum este la pensie, diplomat de carieră, a fost preşedinte al secţiei atunci. De altfel, el mi-a transmis că ar vrea să ia legătura cu presa şi cu instanţa, dacă e nevoie, pentru a lămuri problema. În primul tur, am fost preşedintele secţiei de votare la Genova, iar în al doilea tur, din păcate, am fost în spital. Am şi documente în acest sens. Am solicitat trimiterea unui alt diplomat în locul meu, ceea ce s-a şi întâmplat. Cei din Guvern sigur aveau aceste informaţii, nu ştiu care este motivul schimbării mele, dar sigur nu este ce s-a spus, nici pe departe. În aceste momente, plănuiesc să dau Guvernul în judecată pentru că toate motivele care stau la baza rechemării mele sunt false, este un abuz cu siguranţă", a declarat Tiberiu Dinu, fost consul al României la Milano, pentru Antena 3. 

Dancă, acuze grave la adresa lui Tiberiu Dinu 

"În cazul domnului consul general al României de la Milano reamintesc că această decizie trebuia luată de mult de orice guvern într-o ţară normală care asistă, fără adoptarea niciunui fel de măsură, pentru un reprezentant al statului român trimis în străinătate care este trimis acolo să apere drepturile cetăţenilor români, iar consulul propus pentru a ocupa funcţia aceasta la Milano este cel care în al doilea tur la alegerile prezidenţiale din 2014 a chemat carabinierii la Consulatul din Torino şi vă amintiţi imaginile cu cetăţenii români loviţi, gazaţi de forţele de ordine din Italia la solicitarea acestei persoane. O astfel de persoană nu mai are ce căuta într-o funcţie de reprezentare a statului român şi este o reparaţie morală faţă de cetăţenii români care au fost umiliţi şi agresaţi la votul din diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014", a spus Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel