Fonduri europene pentru copiii instituționalizați. Ministerul Muncii, anunț

Irina Constantin / 09 noi 2018 / 09:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministerul Muncii anunță că 568 de milioane de euro fonduri europene vor fi folosite pentru dezinstituționalizarea copiilor aflați în centrele de plasament. 

”Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, a profitat de oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a extinde și profesionaliza actuala rețea de asistență maternală.” este anunțul de ultimă oră. 

Ieri, 8 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către ANPDCA - ”Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani și are un buget de 568.985.570 euro.

Prin intermediul proiectului, până la sfârșitul anului 2023, actuala rețea de asistență maternală va fi extinsă cu aproximativ 4.000 de persoane și 15.000 de asistenți maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă.

Proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22