Florin Cîţu, nemulţumit de cum se mişcă Parlamentul. "Deocamdată nu s-a întâmplat nimic"

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Florin Cîţu îşi menţine nemulţumirea faţă de cum se mişcă lucrurile în Parlamentul României şi spune că nu s-a schimbat nimic de la momentul în care şi-a exprimat această nemulţumire. 

"Am început mai multe reforme care merg normal din punctul meu de vedere", a spus Florin Cîţu la Digi 24. 

"Normal, dar sunteţi nemulţumit de Parlament", a replicat Cosmin Prelipceanu. 

"Acolo este o lege care trebuia să iasă deja, o lege care abrogă o lege a PSD care interzicea investiţiile străine în companiile româneşti. Companiile acestea au nevoie de capitalizare. Soluţiile sunt să băgăm bani din buget sau să permitem capitalizarea, ca investitorii străini să retehnologizeze companiile, să mărească salariile. De aceea avem nevoie de aceşti bani. PSD a blocat acest lucru anul trecut. Anul acesta noi am dat din Guvern acea lege prin care am abrogat acea lege a PSD, doar că ea s-a împotmolit la Parlament", a mai spus Florin Cîţu. 

"La această lege vă refereaţi când spuneaţi că veţi guverna prin Ordonanţe de Urgenţă?", a mai întrebat Prelipceanu. 

"Nu, vorbeam în general, dar şi aceasta este una dintre legi. Nu putem să aşteptăm, pierdem oportunităţi. Deocamdată nu s-a întâmplat nimic", a punctat premierul. 

Cîţu: Reformele le vom face prin OUG 

„Sunt mai multe legi care s-au blocat în Parlament: desființarea SIIJ, abrogarea interzicerii investițiilor străine în companiile cu capital românesc, alocațiile la fel. Nu putem să zicem asta e decizia Guvernului și să rămână prin Parlament. Guvernul are un apetit mai mare pentru reformă, ceea ce înseamnă că va trebui să facem guvernare prin ordonanțe. Deja au trecut 6 luni și vreau să facem reforme. Peste 2 ani apetitul pentru reforme va scădea. Nu putem să mergem toți că vrem să facem reformă, iar în Parlament să se blocheze. Voi face reforme prin OUG. Nu putem să așteptăm după Parlament. E în beneficiul tuturor românilor să facem aceste reforme. Guvernul își va asuma reformele”, a afirmat Cîțu în urmă cu o săptămână.

Acesta a mai spus şi că după Congresul PNL lucrurile se vor schimba.

„Voi fi președinte după congresul PNL și acolo se vor schimba multe lucruri. Când voi spune că o decizie a Guvernului și coaliție a fost luată, mă voi asigura că ea se va implementa rapid”, a afirmat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel