Finala UCL, Chelsea - Man. City, va fi mutată din Istanbul. Anglia și Portugalia, posibile destinații

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Portugalia este un candidat important când vine vorba de găzduirea finalei UEFA Champions League.

Potrivit BBC Sport, după ce UEFA a decis că meciul dintre Chelsea și Manchester City ar trebui mutat din Istanbul fiindcă fanii englezi nu ar putea călători în Turcia din cauza situației epidemiologice, asociația s-a reunit, luni, cu oficialii guvernului britanic și Federația Engleză de Fotbal.

Prima variantă era ca finala să se dispute pe Stadionul Wembley din Londra, însă UEFA nu s-a înțeles cu guvernul britanic, iar executivul ar trebui să facă concesii serioase pentru a încheia un acord. Astfel, următoarea variantă preferată este Portugalia, o țară de pe „lista verde” a Marii Britanii, ce ar permite cu ușurință ca fanii celor două echipe engleze să participe la meci.

Orașele principale în care poate avea loc finala

UEFA consideră că Portugalia ar fi și un loc propice pentru sponsori și transmițătorii TV care ar trebui despăgubiți dacă nu pot participa la meci. În acest caz, Porto ar fi o opțiune, însă capitala Lisabona, care a găzduit și finala UEFA Champions League de anul trecut, este și ea pe lista autorităților europene de fotbal.

Se speră că ambele cluburi vor primi cel puțin câte 4.000 de bilete de căciulă. Organizația suporterilor clubului londonez Chelsea a transmis că se va întâlni cu UEFA și va cere ca finala să fie mutată în Marea Britanie, în timp ce galeria lui Manchester City își va reitera apelul ca meciul să nu fie în Istanbul.

Ar mai fi o problemă pentru Wembley

Dacă finala va avea loc pe Wembley, cu tot cu compromisurile guvernului britanicilor, ar trebui rezolvată și situația finalei play-off-ului diviziei secunde din Anglia. Totuși, se înțelege că autoritățile iau în calcul să mute meciul dacă UEFA va cere acest lucru.

Când are loc finala UEFA Champions League?

Chelsea - Manchester City se va disputa pe 29 mai, de la ora 22:00. Pentru a ajunge în actul final al UEFA Champions League, Chelsea a învins Atletico Madrid, FC Porto și Real Madrid, în timp ce Manchester City a trecut de Borussia Monchengladbach, Borussia Dortmund și Paris-Saint Germain. Chelsea a mai câștigat UEFA Champions League în sezonul 2011-2012, în premieră, în timp ce Manchester City se află la prima astfel de finală europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel