Fifor-Sturza, întrevedere: România, sprijin pentru Moldova

Mihai Fifor a declarat la Chişinău că România continuă să sprijine trecerea relaţiei de parteneriat între NATO şi Republica Moldova la o nouă etapă şi salută deschiderea, în acest sens, a Biroului de legătură al Alianţei Nord-Atlantice în capitala Moldovei.

Declaraţia a fost dată după o întrevedere la Chişinău cu omologul său moldovean, Eugeniu Sturza, relatează portalul Deschide.md.

'Apreciem contribuţia constantă a Republicii Moldova la misiunea NATO din Kosovo, aceasta fiind o dovadă a implicării ţării dumneavoastră în stabilizarea situaţiei de securitate din regiune, apreciată de toţi aliaţii. Încurajăm implicarea activă a Republicii Moldova în acţiunile derulate la nivelul Alianţei, în mod deosebit prin continuarea implementării Pachetului pentru dezvoltarea capacităţilor de apărare', a declarat Mihai Fifor, aflat pentru prima oară în Republica Moldova în calitate de ministru al apărării.

România este şi va continua să rămână un susţinător fervent al cursului european, dar şi euroatlantic al Republicii Moldova, a spus ministrul român, citat de Deschide.md. Republica Moldova este pentru România un partener strategic, nu doar o ţară vecină, a declarat Mihai Fifor.

Întreaga noastră susţinere

'Doresc să vă asigur de întreaga noastră susţinere pentru respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova', a afirmat ministrul apărării român. La rândul său, Eugeniu Sturza a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul constant acordat modernizării armatei moldovene. Subliniind importanţa antrenamentelor pentru instruirea militarilor, oficialul moldovean a mulţumit omologului său român pentru invitaţia de a participa la exerciţiile din acest an, ce se vor desfăşura în România, printre care Platinum Eagle, Scutul de Foc şi altele.

[citeste si]

'Sunt convins că militarii celor două armate îşi vor testa interoperabilitatea şi vor demonstra că sunt buni ostaşi şi buni prieteni, aşa cum au fost dintotdeauna', a spus ministrul moldovean. Totodată, Eugeniu Sturza a subliniat importanţa colaborării în domeniul învăţământului militar, precizând că, până în prezent, peste 800 de militari moldoveni au obţinut diplome de la instituţii academice specializate din România, unii dintre ei deţinând funcţii importante în armată.

În acest context, ministrul Mihai Fifor a spus că România va continua să sprijine modernizarea Academiei Militare 'Alexandru cel Bun' de la Chişinău. În cadrul aceleiaşi întrevederi, cei doi oficiali au reluat discuţia privind formarea unui batalion mixt moldo-român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel