Festivalul San Fermin Pamplona - primele victimele ale taurilor

Sebastian Florea / 07 iul 2019 / 12:27 Salveaza PDF Comentarii
Festival San Fermin - curse tauri
Descriere foto: Festival San Fermin - curse tauri

Un bărbat a fost împuns de un taur în prima zi a curselor de la Pamplona.

Un bărbat a fost împuns de un taur şi alte două persoane au fost rănite în zona capului duminică, în prima zi a curselor de la Pamplona, în cadrul celebrului festival San Fermin organizat anual în nordul Spaniei, au anunţat reprezentanţii Crucii Roşii, citaţi de Reuters.

Un bărbat a fost transportat cu o targă spre o ambulanţă la scurt timp după încheierea acestei curse, ce a fost organizată pe străzile înguste ale oraşului medieval Pamplona şi care a durat două minute şi 14 secunde. Mii de alergători, îmbrăcaţi complet în alb şi purtând eşarfe roşii în jurul gâtului, se reunesc în fiecare an pentru a participa la aceste curse matinale. După încheierea fiecărei curse, animalele sunt ţinute într-o arenă, unde au loc lupte cu tauri în cursul după-amiezii.

În acest an, taurii folosiţi în cursele de la Pamplona provin de la ferma de animale Puerto de San Lorenzo, ale cărui animale au mai împuns o persoană la o ediţie precedentă a evenimentului. Anul trecut, în prima zi a festivalului spaniol San Fermin, o altă persoană a fost împunsă de tauri. La ediţia din 2019, turiştii şi localnicii se reunesc la ora locală 08:00 (06:00 GMT) şi participă la aceste curse cu tauri în fiecare dimineaţă, până sâmbăta viitoare.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25