Ferrari FXX K, supersportiva extremă. Mașina cu 1050 CP - FOTO

Ferrari a prezentat oficial un model supersport radical, bazat pe LaFerrari.

Botezat FXX K, modelul este destinat exclusiv utilizării pe circuit, nefiind omologat pentru circulaţia pe drumurile publice.

Pentru Ferrari, FXX K este mai mult decât un "simplu" model supersport. FXX K este descris de italieni drept un program de cercetare şi dezvoltare, care are ca piesă centrală un vehicul experimental bazat pe LaFerrari, primul hibrid produs la Maranello. Litera "K" din denumirea modelului face referire la sistemul KERS cu care este echipată maşina, cu scopul de a maximiza performanţele pe circuit.

Ca şi la precedentele FXX şi 599 XX, inginerii italieni s-au concentrat pe îmbunătăţirea aerodinamicii modelului de bază. Sar în ochi imediat cele două aripi fixe de la partea din spate a maşinii, care completează eleronul mobil cu care este dotat FXX K, iar spoilerul faţă este redesenat. Conform datelor publicate de Ferrari, aceste modificări au dus la creşterea forţei de apăsare cu până la 50% faţă de LaFerrari, în funcţie de configuraţia aerodinamicii de pe FXX K.

CITEȘTE ȘI: Ce mașină este campioană mondială la anduranţă

Propulsorul V12 de 6.3 litri a fost revizuit, ajungând acum la 860 CP, cu 60 CP mai mult decât LaFerrari. Motorul electric dezvoltă 190 CP, tehnicienii italieni reuşind un plus de 30 CP. Puterea totală a acestui ansamblu este de 1050 CP, iar cuplul maxim atinge 900 Nm. Sistemul HY-KERS a fost optimizat pentru utilizarea pe circuit şi are patru moduri de funcţionare, selectabile prin intermediul Manettino: Qualify (performanţă maximă pe durată limitată), Long Run (optimizarea performanţei pentru parcurgerea mai multor tururi de pistă), Manual Boost (livrarea instantă a cuplului maxim) şi Fast Charge (reîncărcare rapidă a bateriilor).

Dezvoltat fără restricţiile impuse de regulamentele şi omologările tipice modelelor de stradă sau de curse, Ferrari FXX K nu este destinat folosirii în competiţiile sportive, fiind proiectat de la început ca un model neconvenţional. FXX K încorporează un întreg arsenal de inovaţii tehnologice care garantează o experienţă a condusului fără precedent şi este disponibil numai unui grup exclusiv de clienţi, pentru care Ferrari a pregătit un program special de teste în următorii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel