FC Barcelona a obţinut încă 100 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de acţiuni

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

FC Barcelona a anunţat vineri că va încasa suma de 100 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de acţiuni (24,5%) din studioul său audiovizual către compania Orpheus Media, fonduri care vor ajuta la înregistrarea de noi jucători, conform Reuters.

Luna trecută, clubul catalan a vândut deja alt pachet de acţiuni (25%) de la Barca Studios către Socios.com, tot pentru 100 de milioane de euro.

Cu această investiţie, partenerii strategici din Barca Studios arată încredere în valoarea proiectului şi în viitorul conţinutului digital în lumea sportului, se arată într-un comunicat al clubului catalan.

Barca a folosit mai multe mecanisme financiare pentru a creşte veniturile şi pentru a compensa pierderile, a reduce datoria şi a îndeplini regulile fair play-ului financiar din La Liga.

Şeful clubului Joan Laporta, care a prezidat Barca în perioada cea mai de succes (2003-2010), a spus în august 2021 că datoriile catalanilor au totalizat 1,35 miliarde de euro, dintre care 673 de milioane datorate băncilor.

Lewandowski, mândru dar şi conştient de provocarea enormă care îl aşteaptă la FC Barcelona

Atacantul polonez Robert Lewandowski s-a declarat "mândru" dar şi conştient de "provocarea enormă" care îl aşteaptă la FC Barcelona, el fiind prezentat vineri oficial pe Camp Nou, cu o săptămână înainte de începerea La Liga, ediţia 2022-2023, scrie AFP.

Internaţionalul polonez a fost transferat pentru o perioadă de cinci ani, pe 19 iulie, de la Bayern Munchen, pentru suma de 50 de milioane de euro.

"Sunt foarte mândru că sunt aici (...) Este o provocare uriaşă pentru mine, nu doar ca atacant, dar de asemenea pentru a insufla şi coechipierilor dorinţa de a da tot ce au mai bun pe teren", a spus Lewandowski (33 ani). "Ştiu că nu a fost uşor pentru club în ultima vreme (...) dar ştiu că această echipă poate mult mai mult, are un potenţial enorm", a adăugat el.

Joan Laporta, preşedintele grupării blaugrana, a fost prezent alături de polonez şi a spus că aşteaptă multe de la fostul marcator al lui Bayern, autor a 344 de goluri în 375 de meciuri în cei 8 ani petrecuţi în Bundesliga.

"Este o zi istorică (...) Aducerea lui Robert nu a fost deloc uşoară", a punctat Laporta.

FC Barcelona va debuta în noua ediţie din La Liga pe data de 13 august, acasă, contra celor de la Rayo Vallecano.

Jules Kounde a semnat cu FC Barcelona. Clauză de reziliere de un miliard de euro

Fundaşul internaţional francez Jules Kounde va semna luni un contact pe cinci ani cu FC Barcelona, valabil până în 2027, cu o clauză de reziliere de un miliard de euro, informează clubul spaniol într-un comunicat difuzat la o zi după anunţul unui acord de principiu cu Sevilla FC, scrie AFP.

"Barca este o nouă etapă în cariera mea, la toate nivelurile", a declarat Kounde vineri pentru postul de televiziune al gigantului catalan.

FC Barcelona precizează în comunicatul său că Jules Kounde va semna contractul luni, la centrul de antrenament Joan Gamper.

Potrivit presei spaniole, Barca a plătit 50 de milioane de euro pentru acest transfer, la care se adaugă bonusuri de până la 10 milioane de euro, reuşind să-l deturneze pe Kounde din drumul său către Chelsea Londra.

În vârstă de 23 de ani, Jules Kounde a sosit la Sevilla în 2019, de la formaţia franceză Girondins Bordeaux. El a cucerit trofeul Europa League cu clubul andaluz, în sezonul 2019-2020.

Kounde a fost selecţionat de 11 ori în naţionala Franţei, alături de care a câştigat Liga Naţiunilor.

De la debutul actualei perioade de transferuri, FC Barcelona i-a recrutat pe ivorianul Franck Kessie (AC Milan) şi pe danezul Andreas Christensen (Chelsea), sosiţi pe Camp Nou ca jucători li beri, şi mai ales pe brazilianul Raphinha (Leeds United) şi polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), pentru care catalanii au plătit 70 de milioane, respectiv 50 de milioane de euro.

Clubul catalan i-a prelungit, de asemenea, contractul internaţionalului francez Ousmane Dembele, până în 2024, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel