Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE

Balul Pompierilor din 13 iulie
Balul Pompierilor din 13 iulie

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Facultatea de Pompieri este o instituție de învățământ acreditată din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", cu o durată a studiilor de licență de 4 ani.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. În urma evaluării instituționale a ARACIS, desfășurată în anul 2015, Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" i s-a menținut calificativul "Grad de încredere ridicat".

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. În anul 2015, Facultatea de Pompieri a fost supusă evaluării periodice de către ARACIS, pentru programul de studii universitare de licență instalații pentru construcții-pompieri, decizia Consiliului ARACIS fiind cea de menținere a acreditării.

Misiunea Facultății de Pompieri are caracter didactic și de cercetare științifică, fiind structurată pe trei dimensiuni principale, după cum urmează:

formarea specialiștilor cu pregătire superioară prin studii de lungă durată de licență pentru Ministerul Afacerilor Interne, respectiv pentru structurile subordonate I.G.S.U.;

perfecționarea și specializarea, prin masterat, a specialiștilor militari și civili conform specializărilor acreditate de A.R.A.C.I.S., potrivit legii;

cercetarea științifică în specializarea "instalații pentru construcții-pompieri", potrivit solicitărilor Ministerului Afacerilor Interne, instituțiilor publice, operatorilor economici, programelor proprii de cercetare, precum și participarea în programele naționale de cercetare-dezvoltare.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Formarea viitorilor ofițeri în Facultatea de Pompieri are un caracter complex și original, care nu se suprapune cu niciun program de pregătire din alte instituții de învățământ superior de stat sau particular din țară.

Facultatea de Pompieri este o instituție militară de învățământ superior care asigură formarea și perfecționarea cadrelor cu studii superioare pentru unitățile operative ale I.G.S.U. ( Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), studiile fiind organizate pe două cicluri:

Ciclul I: licență, forma de învățământ: cu frecvență, 4 ani, 240 credite;

Ciclul II: masterat, forma de învățământ: cu frecvență, 3 semestre (1 an și 1/2), 90 credite.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Această instituție de învățământ este singura de profil din țară și continuă tradiția de formare a profesioniștilor pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Procesul complex de învățământ, orientat și perfecționat continuu, în funcție de cerințele realității sociale, conferă studenților cunoștințele, abilitățile și deprinderile necesare exercitării atribuțiilor de serviciu caracteristice sistemului național de management al situațiilor de urgență, respectiv Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

[citeste si]

Procesul de învățământ și de cercetare științifică este realizat de către personal didactic titular, personal didactic asociat, precum și de către specialiști din sistemul de management al situațiilor de urgență.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Activitatea de cercetare științifică este orientată spre cercetări fundamentale, aplicative, dezvoltări tehnologice, proiectare, consultanță și alte servicii asociate acestor domenii și în cadrul căreia își desfășoară activitatea atât cadrele didactice, cât și studenții din Facultatea de Pompieri. Facultatea organizează atât pentru cadre, cât și pentru studenți, sesiunea anuală de comunicări științifice cu participare internațională, lucrările manifestărilor științifice fiind publicate în volume recunoscute de Consiliul al Cercetării Științifice din Învățământul Superior (CNCSIS).

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Baza materială a facultății corespunde standardelor în vederea desfășurării unui învățământ de calitate. Cursurile se predau în săli de curs proprii, facultatea având în componență două amfiteatre cu 60 de locuri și opt săli de clasă, cu un număr de 26 de locuri. În ceea ce privește dotarea cu laboratoare, facultatea deține:

- un laborator de hidraulică și instalații de stingere a incendiilor;
- un laborator de electrotehnică, mașini electrice, instalații electrice și automatizări;
- un laborator de termohidraulică;
- un laborator de instalații de detecție și semnalizare la incendiu;
- un laborator de informatică, un laborator de chimie și materiale de instalații;
- un laborator de pregătire de specialitate pentru situații de urgență;
- un poligon de antrenament pentru stingerea incendiilor;
- un cabinet de specialitate, descarcerare și acordarea primului ajutor medical.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Pentru activitățile de educație fizică, în cadrul facultății există un teren de fotbal-gazon, poligon destinat pregătirii psihofizice și de specialitate pompieri, un teren de tenis/handbal/baschet-ciment și o sală de sport.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. De asemenea, în dotarea Facultății de Pompieri se găsește modulul (standul) multifuncțional pentru cercetări în domeniul ingineriei securității la incendiu, care are în componență echipamente, mijloace tehnice și materiale pentru măsurarea, înregistrarea și prelucrarea parametrilor monitorizați și pentru protecția personalului.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Departamentul de Inginerie și Situații de Urgență din Facultatea de Pompieri cuprinde un număr de 30 de posturi didactice și personal didactic auxiliar (27 didactice și 3 didactic auxiliar), astfel : un post de director de departament, 3 posturi de profesor universitar, 6 posturi de conferențiar universitar, 11 posturi de lector universitar, 2 posturi asistent universitar, 1 post de instructor militar principal I, 2 posturi de instructor militar principal V și 3 posturi de conducători autospeciale/instructori auto de specialitate.

Facultate POMPIERI. ADMITERE 2017 ACADEMIA DE POLIȚIE. Din cele 27 posturi didactice, în momentul actual, sunt rezervate 1 post de profesor universitar și 2 posturi de conferențiar universitar, 12 posturi didactice sunt vacante, iar 12 posturi didactice sunt ocupate, astfel : 1 post de director de departament, 4 de conferențiar universitar, 5 de lector universitar, 1 de instructor militar principal I și 1 post de instructor militar principal V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel