Extrădare Ghiţă. Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la minister

Precizări cu privire la informațiile suplimentare solicitate de Ministerul Justiției sârb pentru soluționarea cererii de extrădare a lui Sebastian GHIȚĂ.

Ministerul Justiţiei din România a făcut câteva precizări legate de situaţie cererii de extrădare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, în condiţiile în care în presa sârbă au fost difuzate informaţii prin care se spunea că la Belgrad nu au ajuns documentele părţii române. Comunicatul de presă primit la redacţie arată că:

"Instanța competentă din Serbia a apreciat faptul că sunt necesare unele informații suplimentare în vederea soluționării cererii de extrădare a lui Sebastian GHIȚĂ, Ministerul Justiției sârb transmițând o solicitare în acest sens Ministerului Justiției român.

Adresa emisă de către Ministerul Justiției sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiției la data de 27 februarie 2018. Pentru a fi în măsură să răspundă solicitărilor autorităților sârbe, Ministerul Justiției, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanței române competente, Curtea de Apel Ploiești, în vederea furnizării elementelor de răspuns.

După primirea unui răspuns complet al instanței române, la data de 7 martie 2018, și după traducerea în limba sârbă a acestuia, la data de 8 martie 2018, Ministerul Justiției român a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justitiei din Serbia, având confirmarea transmiterii prin fax.

Întrucât documentele urmau sa fie înaintate și in original, Curtea de Apel Ploiești le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate in aceeași zi prin curier rapid către Ministerul Justitiei din Serbia. Documentele au fost primite, conform fișei de expediție, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiției din Serbia.

Precizâm faptul că, în materia extrădării, deși corespondența este transmisă între autoritățile centrale, respectiv cele două ministere de justiție, documentele primite și transmise pe aceasta cale trebuie înaintate de către Ministerul Justiției din statul solicitat către instanța competenta pentru a decide asupra extrădării."

[citeste si]

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost luni la Belgrad, unde a discutat cu omologul său sârb, Nela Kuburović, despre extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță.

"Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile de transfer a tuturor documentelor necesare şi a celor suplimentare solicitate. Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele de judecată din România nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia", a spus Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel