Executarea silită a Ministerului Sănătății, blocată. Colacul de salvare găsit

Ministerul Sănătății cere Ministerului Finanțelor Publice patru milioane de euro, la rectificarea bugetară. 

Banii sunt necesari pentru a plăti daunele materiale decise de instanţa de judecată în cazul victimelor de la Maternitatea Giuleşti, a declarat marţi secretarul de stat Alin Țucmeanu. "MS a fost obligat prin această decizie a instanţei să plătească în solidar cu celelalte instituţii plata unor sume. După discuţia de astăzi cu domnul ministru Bănicioiu am convenit cu executorii judecătoreşti ca MS să solicite Ministerului de Finanţe suma pe care aceşti oamenii o doresc şi în acest fel să dezamorsăm situaţia. Suma e în jur de patru milioane de euro. MS solicită absolut toată suma pentru toţi cei care au avut probleme acolo", a afirmat secretarul de stat.

[citeste si]

El a precizat că procedura de executare silită a fost blocată și că MS poate să utilizeze maşinile şi mijloacele fixe fără niciun fel de probleme: "Procedura a fost blocată, există un sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale MS şi în acest moment putem să utilizăm maşinile şi mijloacele fixe fără niciun fel de problemă. Aşteptăm rectificare care va veni, vom solicita MF absolut toată suma. Când MF alocă toată suma noi o să o plătim automat până la sfârşitul acestuia an, absolut toată suma", a precizat Ţucmeanu, potrivit Agerpres. Ministerul Sănătății va găsi o modalitate de a recupera acea sumă. 

Potrivit acestuia, viitoarea rectificare bugetară va fi în luna noiembrie, plata urmând a fi făcută până la finele acestui an bugetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel