Evaziunea fiscală. Guvern, decizie

Memorandumul privind modificarea prevederilor legale referitoare la evaziunea va fi aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, anunţă Eugen Teodorovici. 

Guvernul ar putea aproba în şedinţa de miercuri  memorandumul privind modificarea prevederilor legale referitoare la evaziunea fiscală, potrivit informaţiilor furnizate de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a declarat că urmează ca setul de schimbări să fie prezentate public "la final de iunie, poate iulie". 

"Doamna ministru (al Afacerilor Interne, Carmen Dan - n.r.) spunea de un memorandum, de o intenţie a noastră, a Guvernului, de a schimba ceea ce înseamnă prevedere legală pe evaziune fiscală. A fost săptămâna trecută într-o primă lectură şi sper ca mâine, în Guvern, să aprobăm acest document, care de fapt porneşte analiza discuţiei, evaluarea şi propunerile vizavi de modificarea legilor sau actelor normative care se referă la evaziune fiscală - de la Legea 241 până la Codul penal, de procedură penală, alte acte normative care vizează într-un fel sau altul această zonă de evaziune fiscală. (...)

La final de iunie, poate iulie, am dori ca acest set de modificări legislative să se poată prezenta public şi, dacă mai sunt anumite lucruri de făcut, să fie făcute într-un cadru deschis, transparent, inspirându-ne din practica europeană", a declarat Teodorovici, marţi, la Palatul Parlamentului, la Forumul "Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal şi a evaziunii fiscale". 

El a adăugat că intenţia Executivului este de modifica legislaţia pe evaziune fiscală ţinând cont de practicile europene, în scopul încurajării mediului de afaceri. 

"Intenţia este una simplă - ne inspirăm din practicile europene. Intenţia noastră este de a avea un cadru legislativ care să stimuleze, alături de alte măsuri pe care Guvernul le adoptă în zona fiscală şi nu numai, să încurajăm mediul de afaceri. Avem practici, foarte multe dosare, sesizări făcute către parchete fără justificare pentru orice sumă, oricât de mică este ea. Sunt practici europene care arată foarte clar că lucrurile, de la caz la caz, se discută. Nu orice înseamnă faptă penală, sumele trebuie recuperate la bugetul de stat şi nu închise companii, lăsaţi oameni pe drumuri şi economia să aibă de suferit pentru că o astfel de practică continuă", a afirmat Teodorovici. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel