Europa League: Cine este Antwerp, adversara Viitorului

În turul al doilea preliminar din Europa League, Viitorul lui Gică Hagi se va lupta cu Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni.

Royal Antwerp, adversara formaţiei FC Viitorul în turul al doilea preliminar al Europa League, antrenată de Ladislau Boloni, este cel mai vechi club din fotbalul belgian, echipa care a încheiat pe locul 4 ultima ediţie de campionat fiind înfiinţată în 1880. De menţionat că tragerea la sorţi de la Nyon a avut loc în aşteptarea unei decizii a Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) în legătură cu meciul Mechelen - Waasland-Beveren, suspectat că a fost trucat, scrie presa din Belgia.

În cazul în care CBAS va confirma condamnarea lui Mechelen, câştigătoarea Cupei Belgiei, în această afacere de corupţie, atunci Antwerp va juca în turul 3 preliminar al Europa League, iar Viitorul va primi replica lui Gent, echipa care a încheiat pe locul 5 campionatul Belgiei. Formaţia pregătită din 2017 de Boloni a încheiat pe poziţia a 4-a play-off-ul pentru locurile 1-6.

Revenire în UEL după 25 de ani

Antwerp, finalistă a Cupei Cupelor în 1993 (învinsă în finală de Parma, 1-3), revine în cupele europene după 25 de ani. În sezonul în care a jucat finala Cupei Cupelor, echipa a trecut în sferturi de finală de Steaua (0-0 acasă, 1-1 în deplasare). Antwerp a câştigat de patru ori campionatul (ultima oară în 1957) şi de două ori Cupa Belgiei (ultima oară în 1992). De-a lungul timpului, la Antwerp au evoluat mai mulţi români, ca Dan Coe, Liviu Ciobotariu, Zsolt Muznay, Andrei Ionescu, Robert Neagoe.

Prima manşă a duelului dintre Antwerp şi Viitorul va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa secundă se va juca la Ovidiu, pe 1 august. FC Viitorul a debutat în cupele europene contra belgienilor de la Gent, în 2016.

Citește și:

Omul meciului România - Croația U21: A făcut o partidă perfectă

Ianis Hagi - Știam că suntem foarte periculoşi. Asta ni s-a transmis de pe margine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel