Elon Musk, în Marea Britanie. Autoritățile îl curtează pentru a construi „gigafabrica” Tesla

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O scurtă vizită a lui Elon Musk în Luton, Marea Britanie, a făcut valuri pe piața auto britanică.

Conform BBC, CEO-ul companiei de mașini electrice Tesla și programului spațial SpaceX a ajuns pe aeroportul din Luton cu un avion privat, weekendul trecut, și a petrecut două zile în Marea Britanie. Presa britanică a scris că vizita sa coincide cu dorința oficialilor de rang înalt din Regat de a deschide „o nouă mare fabrică de autoturisme”, iar caracterul secret din jurul licitațiilor au creat speculații cum că Musk este implicat.

Doar 48 de ore pentru a organiza licitația

Autoritățile regionale din Teesside și West Midlands au primit doar 48 de ore, o perioadă extrem de scurtă, pentru a pregăti licitațiile pentru un sit de 250 de hectare, fără a fi înștiințați care este firma care va trebui impresionată de locație. Procesul a fost demarat de Biroul de investiții britanic, o nouă instituție guvernamentală care va ajuta la discuțiile dintre sectorul public și investitorii privați străini în era post-Brexit.

Software-urile de urmărire a aeronavele arată că Gulfstream-ul privat al lui Musk a plecat din California și a aterizat pe Luton Airport. Elon Musk a plecat ulterior în Germania, unde miliardarul a verificat situl „gigafabricii” amânate de nenumărate ori.

Acum doi ani, Elon Musk a ales Germania în detrimentul Marii Britanie

În 2019, Elon Musk a respins Marea Britanie când vine vorba de crearea unei „gigafabrici” în această țară, alegând Berlinul. Compania Tesla spune că „gigafabrica” este „cea mai avansată fabrică de producție în masă a mașinilor electrice din lume”.

Însă, oficialii britanici nu s-au lăsat cu una, cu două și au spus că în afara Uniunii Europene nu există reguli greoaie pentru a primi ajutor de stat, iar gigafabrica poate fi subvenționată de guvern mai ușor în Marea Britanie.

Românii pot cumpăra Tesla direct de la producător

Tesla a anunţat că va deschide un punct de vânzare oficial în România şi că va înceta colaborarea cu o companie intermediară, numită Teslounge. Astfel, românii pot configura şi pot comanda o maşină Tesla de pe site-ul oficial al producătorului, fapt care confirmă zvonurile conform cărora Tesla se va extinde în Europa Centrală şi de Est, locul de baştină al părintelui spiritual al companiei, Nikola Tesla.

Cu toate astea, momentan nu se ştie unde anume în România vor fi livrate maşinile Tesla, dat fiind faptul că nu există un magazin oficial la acest moment, scrie insideevs.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel