Urmărește emisiunea live


Efectele adverse ascunse ale sucurilor acidulate si ale lipsei de somn

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Arata mai tanar si fii mai sanatos cu aceste sfaturi esențiale.

Un studiu de la Harvard indică faptul că „aportul mai mare de fructe și legume a fost asociat cu o mortalitate mai scăzută” – aveți nevoie 5 pe zi pentru a vă prelungi viața. Dar cum puteți și arăta mai tânăr? 

Pentru asta trebuie să evitați pur și simplu capcanele îmbătrânirii. „Nu puteți schimba ceea ce v-a fost oferit genetic, dar puteți prelua controlul asupra altor factori care vă vor ajuta să aveți un aspect mai tânăr”, spune dr. Eugene D. Elliott de la MemorialCare.

Soarele poate provoca efect de „imbatranire” si te poate face sa pari mai in varsta

Un bronz te face să arăți tânăr și fresh – dar mai târziu poate avea efecte dezastruoase care pot duce la apariția de riduri – sau mai rău. 

"Razele soarelui pot afecta pielea ta. Pe termen scurt, asta poate însemna să te lupți cu o arsură a pielii foarte profundă", raportează Yale Medicine. „Dar, pot exista și consecințe pe termen lung care pândesc în piele, chiar dacă nu aveți parte de o arsură. Soarele îmbătrânește prematur pielea sau poate duce la cancer de piele. 

Semnele fotoîmbătrânirii sunt:

-Încrețire pielii
-Modificări ale pigmentării, cum ar fi pete de vârstă, pete hepatice (lentigi solare) și pistrui
-Pierderea tonusului pielii (scăderea elasticității)
-Textura aspră, neuniformă a pielii
-Capilare sparte (vene de păianjen), de obicei în jurul nasului și al pieptului
-Roșeață și pete”

Sucul acidulat te poate face să arăți mai bătrân

Este adevărat – consumul de sifon zaharat îți poate îmbătrâni celulele. „Consumul de sifon îndulcit cu zahăr ar putea promova obezitatea, potrivit cercetătorilor de la UC San Francisco, care au descoperit într-un nou studiu că consumul de băuturi dulci este asociat cu îmbătrânirea celulară”, notează Science Daily. „Consumul regulat de sifon îndulcit cu zahăr ar putea influența dezvoltarea bolilor metabolice prin îmbătrânirea celulară accelerată”, au scris autorii studiului în concluzia lor. „Doza extrem de mare de zahăr pe care o putem introduce în corpul nostru în câteva secunde, consumând băuturi cu zahăr, produc o toxicitate unică pentru metabolism.” 

Același lucru este valabil și pentru alte alimente cu zahăr.

Lipsa exercițiilor fizice te poate face să arăți mai în vârstă

„Imaginați-vă un bătrân de 90 de ani”, scrie Wellspring School of Allied Health. „Aproape întotdeauna bătrânii arată foarte obosiți, nu-i așa? Ei bine, o mare parte din asta provine din flexibilitatea limitată și sprijinul coloanei vertebrale în anii tinereții. Flexibilitatea scăzută la 20 și 30  de ani ar putea cauza unele probleme mai târziu, principalele fiind durerile articulare sau musculare și un aspect general cocoșat. 

Există anumite tipuri de exerciții care vă pot ajuta să vă onduiți mușchii și articulațiile, cum ar fi yoga sau pilates. Dar vă puteți, de asemenea, crește flexibilitatea, chiar dacă vă interesează doar antrenamentul cardio sau trasul de haltere. Asigurați-vă doar că veți începe și veți încheia cu exerciții de încălzire și vă concentrați pe întindere atât înainte, cât și după antrenament, de fiecare dată.”


Somnul perturbat te poate îmbătrâni

Cei cu apnee în somn pot îmbătrâni de fapt mai repede decât ceilalți dintre noi; daca suferi de această condiție, cel mai benefic ar fi să consuți un doctor în această privință. 

„Creșterea severității respirației si tulburările de somn (SDB), precum și întreruperea somnului, au fost asociate cu accelerarea vârstei epigenetice, independent de factorii măsurați. Aceste asocieri au fost mai puternice la femei decât la bărbați, sugerând că femeile pot fi deosebit de vulnerabile la efectele adverse ale SDB. Mai multe cercetări ar trebui să studieze dacă tratamentul reduce accelerarea vârstei epigenetice în rândul acelor indivizi cu SBD", conform unui studiu recent. 

„Un somn bun de noapte poate face minuni pentru aspectul tău tineresc și, din moment ce fața ta se relaxează în timpul somnului, asta poate ajuta, de asemenea, la înmuierea liniilor fine de pe față”, spune medicul Andrea Paul, pentru Eat This. Se recomandă să dormi opt ore pe noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel