Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență

Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență
Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență

Justiţia argentiniană a confirmat, marţi în apel, procesul ce urmează în cazul celor opt membri ai echipei medicale care l-a îngrijit pe fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, care au fost trimişi în faţa instanţei anul trecut pentru potenţială neglijenţă care antrenat decesul idolului argentinian în 2020, au anunţat surse judiciare, citate de AFP.

 

O cameră de apel a tribunalului din San Isidro (nord-vest de Buenos Aires) a consemnat argumentele acestor membri ai corpului medical, care au făcut apel în 2022, după ce au fost acuzaţi de omucidere cu potenţiale circumstanţe agravante. Ei contestă trimiterea în judecată şi capetele de acuzare formulate împotriva lor.

Camera de apel a menţinut încadrarea iniţială, de 'omucidere cu eventuală complicitate', o infracţiune caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă deşi ştie că aceasta poate antrena decesul. Vinovaţii sunt pasibili de pedepse între 8 şi 25 de ani de închisoare.

Maradona, legenda fotbalului argentinian şi mondial, a decedat în urma unei crize cardio-respiratorii pe 25 noiembrie 2020 la vârsta de 60 de ani, singur, pe un pat medical la o reşedinţă din Tigre (nord de Buenos Aires), unde s-a aflat în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală pentru un hematom la cap.

În iunie 2022, un judecător din San Isidro, urmând recomandările parchetului, a decis trimiterea în judecată a celor opt cadre medicale, printre care şi un neurochirurg şi medic curant, un medic de medicină generală, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef, mai mulţi infirmieri.

Toţi sunt în stare de libertate. Conform procurorilor, personalul responsabil de îngrijirea lui Maradona a fost 'protagonistul unei spitalizări la domiciliu total deficitară şi imprudentă', marcată de o 'serie de improvizaţii, de greşeli în gestionarea situaţiei şi de lipsuri'.

În rezoluţia de marţi, Camera de apel a pus accentul pe 'conduita adoptată de fiecare dintre membrii personalului medical, care nu au respectat mandatul de a acţiona conform codului de etică medicală'.

În faţa instanţei vor compărea neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, coordonatorul infirmier Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron şi Dahiana Madrid, medicul Pedro Di Spagna. Camera de Apel nu a comunicat o dată pentru începerea procesului, care însă nu va debuta înainte de anul viitor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel