Update: Grindeanu s-a răzgândit/ După 36 de ore de la accidentul feroviar din Galați, Sorin Grindeanu anunță că va face o conferință de presă... până mâine!

Guvernul României
Guvernul României

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a refuzat să vorbească despre accidentul feroviar din Gara Galaţi, de sâmbătă seară, deşi au trecut deja 36 de ore de la acesta. 

Update: "Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, va susține azi, 27.03.2023, ora 16:00, o conferință de presă la sediul Ministerului", anunţă Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor. 

Întrebat de reporterii DIGI24 în Parlament despre acest accident, în urma căruia a murit o persoană, iar alte trei au fost rănite, Sorin Grindeanu a anunţat că va face o conferinţă de presă. Dar mâine, marţi. Iată dialogul cu cei de la Digi24. 

Sorin Grindeanu: O să fac o conferinţă de presă!

Reporter: Când faceţi, astăzi? 

Sorin Grindeanu: Până mâine. 

Reporter: Da, dar au trecut deja mai bine de 24 de ore. 

Sorin Grindeanu: Da, şi se face anchetă. 

De altfel, aşa cum DC NEWS a atras atenţia încă de duminică, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi-a făcut un autodenunţ chiar prin comunicatul emis la câteva ore după accidentul din Gara Galaţi. 

”În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”, a precizat Sorin Grindeanu sâmbătă seară.

"Un ministru atât de competent pe cât îl consideră PSD (care vrea să se lupte pentru a-l ține în funcție și după rotativă) nu trebuia să identifice posibilele riscuri și să declanșeze controale, măcar prin sondaj, înainte să moară oameni? Practic, ministrul și-a asumat riscul unor astfel de tragedii, neluând nicio măsură. Nici măcar după accidentul din Teleorman nu a acționat, dispunând doar reexaminarea mecanicilor, nu și verificarea materialului rulant", a explicat jurnalistul Val Vâlcu. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel