EXCLUSIV  Dumitru Coarnă - Corneliu Riegler, replicile zilei: Îmi aduce aminte de procurorul Negulescu. Bonus: plângere penală

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

A fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracțiunea de ultraj, împotriva profesorului Corneliu Riegler, în al cărui apartament au dat buzna mascaţii, ulterior aflându-se că adresa nu era cea corectă.

Polițiștii au depus plângere penală pentru ultraj, "iar noi le asigurăm asistență juridică", a spus Dumitru Coarnă, vineri, 23 februarie, într-o intervenție telefonică la România TV. Ulterior, în cadrul emisiunii, a existat un dialog între Dumitru Coarnă și Corneliu Riegler, ambii având intervenții telefonice.

Vă redăm o parte din dialogul acestora:

Riegler: Nu e nimic de mirare în atitudinea acestei persoane. Mie îmi aduce aminte de procurorul Negulescu, care, după ce a nenorocit zeci, poate sute de oameni, în modul în care l-ați văzut și dumneavoastră de-a lungul timpului (...)
Coarnă: Deviați de la subiect. Rugăminte: rămâneți ancorat în subiect. Eu nu sunt procuror, eu nu am fabricat dosare. Rămâneți în subiect, nu mai induceți în eroare și nu mai transmiteți mesaje false. S-a depus o plângere penală pentru ultraj. Haideți că nu vorbim despre Negulescu.
Riegler: Asta e atitudine de milițian.
Coarnă: Pătrunderea a fost cu autorizare de la judecător. (...) Am impresia că dumneavoastră confundați lucrurile.

Contactat de redactorii DC News, Dumitru Coarnă a spus că plângerea a fost depusă imediat după incident. "Noi acordăm asistență juridică, deoarece sunt membri de sindicat și le plătim avocat", a explicat Dumitru Coarnă.

"A fost o autorizare de efectuare a unei percheziții la domiciliu, autorizare emisă de către un judecător de la un Tribunal din Ploiești. Locuința în care s-a pătruns a fost cea menționată în autorizare, deci nu a fost o adresă greșită sau o intervenție greșită a polițiștilor. Polițiștii au pătruns la adresa indicată în autorizarea de percheziție. Au pătruns cu respectarea legii", a declarat, pentru DC News, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. "Lucrurile sunt foarte clare. A fost o autorizare pentru percheziție emisă de un judecător, au pătruns în locuința indicată", a adăugat Dumitru Coarnă.

Întrebat la ce rezultat speră în urma acestei plângeri, Dumitru Coarnă a spus că "la rezultatul pe care îl vor indica probele. Ne dorim un rezultat raportat la probe și la situația de fapt existentă".

[citeste si] 

"Am luat legătura cu polițiștii în cauză"

"Am luat legătura cu polițiștii în cauză. Luni (n.r. 26 februarie), ne auzim din nou. Deja am contactat avocat și o să-i reprezinte, pentru că sunt membri de sindicat și, în opinia mea, au acționat legal, adică nu au intrat printr-o nerespectare de lege. Problema de fond, dacă vreți, ar fi, în momentul în care s-a emis acea autorizare, dacă informațiile care au stat la baza deciziei judecătorului au fost verificate cu temeinicie", a spus Dumitru Coarnă, reiterând faptul că modalitatea de intervenție a fost cu respectarea legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel