Dragu îi răspunde lui Dragnea: Este un ajutor acordat actualului Guvern

Fostul ministru al Finanțelor, Anca Dragu, susține că Guvernul tehnocrat a ajutat actualul Guvern PSD. Ea susține că e o confuzie gaura de 10 miliarde de lei despre care vorbește Liviu Dragnea. 

”Deficitul bugetar este 2.59% din PIB față de 2,8% din PIB, ținta cu care am început anul. Asta înseamna că nu avem o gaură de 10 miliarde de lei. Daca gaura ar fi existat, ea s-ar fi tradus printr-un deficit suplimentar cu circa 1.3% din PIB și prin urmare am fi încheiat anul cu 4.1% din PIB. Să nu uitam apoi faptul că bugetele României se verifică și se monitorizează de către Comisia Europeană. Cu atât mai mult bugetul României, noi fiind un stat aflat într-o perioada de supraveghere post-program până prin 2018”, a declarat fostul ministru al Finanțelor Anca Dragu, pentru HotNews

Anca Dragu subliniază că ”bugetul este o construcție anuală. În momentul în care un an fiscal se termină, bugetul ajunge la zero și începe cu zero în anul următor”. 

Mai mult, fostul ministru susține că ”ceea ce vedem noi în buget este un ajutor acordat actualului Guvern prin faptul că am rambursat în decembrie TVA dublu față de medie- circa 2.1 miliarde. Tocmai pentru că am văzut că Bugetul e sub prognoza. Cred în continuare că este o confuzie și mi se pare suspect că sunt aruncate aceste discuții pe piață. Probabil se dorește a se justifica o eventuală reducere cu 10 miliarde a viitoarelor cheltuieli”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel