Dr. Octavian Jurma, revoltă: Scenariu bolnav de imunizare de turmă, prin infectare în masă

Dr. Octavian Jurma, revoltă: Scenariu bolnav de imunizare de turmă, prin infectare în masă / Foto: Pixabay
Dr. Octavian Jurma, revoltă: Scenariu bolnav de imunizare de turmă, prin infectare în masă / Foto: Pixabay

Cercetătorul Octavian Jurma a criticat din nou faptul că autoritățile nu impun noi restricții pentru a stopa valul 4 al pandemiei COVID.

Epidemiologul Octavian Jurma susține că "incendiul numit COVID-19" poate fi stins doar prin adoptarea unor noi restricții mai dure.

"Nu doar că refuzăm să stingem incendiul numit COVID-19 dar măsurile luate până acum sunt menite să garanteze propagarea lui, probabil pe baza unui scenariu bolnav de imunizare de turmă prin infectare în masă ilustrat prin remarci gen "carantină doar încetinește lucrurile" sau "sperăm să treacă valul cât mai repede". Pentru guvernanți și 70% din români urgență e doar în spitale. Noi avem timp de moțiuni de cenzură și trafic de influență. La noi urgență e lupta pentru cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul, care i-a aplaudat în vara când au declarat pandemia închisă în România. Astfel în continuare la o incidența națională de aproape 7 la mie noi suntem relaxați și petrecerea continuă. Așa zisele "restricții dramatice" nu limitează nimic doar încearcă să pedepsească pe cei nevaccinați și [întâmplător] să scadă și incidența descurajând testarea privată (de unde vin și acum 70% din teste):

- în continuare sunt permise petreceri "(nunți, botezuri, mese festive etc.)" cu până la 200 de persoane

- în continuare se pot organiza festivaluri- în continuare se pot organiza conferințe- în continuare sunt deschise toate sălile

- în continuare sunt deschise toate localurile.

Cum se respectă condițiile atașate la aceste măsuri de relaxare vedem chiar de la congresul PNL. Cu o amendă de 2 lei de persoană vei garanta ignorarea acestor limitări.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Jurma: Ne jelim că nu avem destule paturi pentru cei arși de pandemie, de parcă incendiul se stinge în spitale

Octavian Jurma susține că România va ajunge în situația în care va fi nevoită să ceară ajutorul Uniunii Europene pentru a salva viețile românilor.

"În continuare nu vrem să facem nimic, dar absolut nimic, să oprim focul, însă ne jelim că nu avem destule paturi pentru cei arși de pandemie. De parcă incendiul se stinge în spitale! E rușinos [și vor evita] să cerem ajutorul europenilor care se află într-o situație atât de bună tocmai pentru europenii au făcut exact ce refuzăm noi să facem și au stat luni de zile într-o carantină inimaginabilă la noi și s-au vaccinat într-un număr inimaginabil pentru noi. Ei au plătit prețul pe care noi refuzăm să îl plătim în continuare dar nu ne rușinăm să pretindem că facem ce fac ei și deci merităm ce merită ei.

E ca și cum greci ne-ar fi chemat în ajutor doar să le tratăm arșii nu să le stingem incendiul. Europenii însă își vor înfrânge dezgustul și ne vor ajută exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos, care evident ar putea să muncească, dar umanismul te împiedică să treci mai departe pentru că vezi că are un copil în brațe cu care te șantajează emoțional. Cel mai util gest de umanism în acest moment ar fi să procedăm ca britanicii în 1939 și să îi rugăm să ne adăpostească copiii în școlile și familiile lor până când trece urgia în România.", conchide Octavian Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel