UPDATE / Dr. Gheorghiță, despre exceptarea de la carantină a persoanelor care au cele două doze de vaccin efectuate

Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu / Foto: gov.ro

Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a vorbit despre situația celor vaccinați cu ambele doze, care se află în localitățile unde se impune carantina. 

UPDATE. Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat ulterior că „o persoană care se află la mai mult de 10 zile de la cea de-a doua doză, dacă intră în contact cu o persoană confirmată, este exceptată de la carantina de domiciliu. Dacă se aplică pentru situația carantinării unei localității, nu aș putea vă spun dacă este o decizie particulară.”

Un reprezentant DSU a spus apoi că „nu este luată o decizie în acest moment. Ar trebui să ne gândim la faptul că, atâta vreme cât abia din acest moment s-a dat drumul la posibilitatea de programare pentru populația generală, nu este foarte corect să îi discriminăm pe cei care n-au avut posibilitatea de acces la vaccin. Acum nu este luată o decizie pe această speță.”

Știre inițială 

Întrebat „ce se întâmplă în cazul celor vaccinați, cu 10 zile trecute de la rapel, dacă localitatea intră în carantină”, Valeriu Gheorghiță a răspuns că, „conform Hotărârii CNSU din luna februarie, din ceea ce eu știu, sunt exceptate de la carantină persoanele care sunt cu cele două doze efectuate și care au mai mult de 10 zile de la a doua doză.”

Însă, spune președintele CNCAV, „aici trebuie analizat dacă atunci când se ia o decizie de carantină la nivelul unei localități, se aplică și pentru persoanele vaccinate sau nu.”

„Nu pot să vă dau un răspuns despre această situație”, a adăugat președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.  

Marți, președintele CNCAV Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, au susținut o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel