Două tururi / De ce nu a dat Guvernul OUG. Raluca Turcan, convinsă că moţiunea pică

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raluca Turcan a explicat de ce Guvernul Orban nu a dat ordonanţă de urgenţă pe alegerea primarilor în două tururi, dar şi că moţiunea de cenzură va pica. 

"Moţiunea iniţiată de PSD pe acest subiect nu va trece. Vom ajunge la alegerea primarilor în două tururi, cel mai probabil, şi vom continua angajările de răspundere, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate. Angajări de răspundere pe proiecte foarte curajoase, aşteptate de oameni, blocate de PSD, sufocate de PSD", a declarat ea pentru Digi 24, scrie Agerpres. 

De ce nu a adoptat Guvernul OUG pe alegeri în două tururi 

"Dacă, să spunem, am fi dat ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, cel mai probabil, PSD - pentru că respinge această variantă - ar fi urgentat toate procedurile în Parlamentul României, ar fi respins ordonanţa şi ne-am fi trezit că ajungem în buza alegerilor cu aceeaşi variantă de alegeri", a mai spus Raluca Turcan.

Sesizarea la CCR, fără consistenţă

"În momentul în care am pornit această - aş spune - avalanşă de măsuri guvernamentale, care să pună în acord guvernarea PNL cu aşteptările oamenilor, am luat în calcul toate posibilităţile. Bineînţeles că scenariile sunt cu variabile. În momentul de faţă toate analizele noastre ne arată că o asemenea sesizare nu are consistenţă. Avem şi un plan alternativ, dar pe care permiteţi-mi să nu vi-l detaliez acum", a mai spus vicepremierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel