Dosarul ”OUG 13”, decizii DNA și CCR. Bogdan Chirieac, ipoteză: Toată acțiunea se stinge în această seară

PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017

DNA a declinat o parte din dosarul ”OUG 13” spre soluționare la Parchetul General. Procurorii consideră că există indicii privind cinci infracțiuni. 

Ulterior a venit decizia CCR, care, sesizată de Călin Popescu Tăriceanu, a constatat că există un conflict de natură constituțională între DNA și Guvern pe această cauză, admințând cererea președintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 este o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească.

”Eu am mare încredere în procurorul general. Augustin Lazăr e un om foarte înțelept. Parchetul General nu cred că va face o anchetă, au primit dosarul, așteaptă motivarea CCR, îl clasează. Toată acțiunea se stinge în această seară” a opinat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

[citeste si]

Mihai Polițeanu, unul dintre denunțători, a scris pe Facebook, că ”din punct de vedere al interesului public, cel mai mare beneficiu al denunțului depus de noi este că românii știu acum în mare măsură ce s-a întâmplat în acea noapte.” El mai consideră că ”DNA a confirmat suspiciunile noastre privind comiterea de infracțiuni pe parcursul de inițiere, redactare și promovare a actelor normative în discuție.”

În același timp, avocatul Lucian Bolcaș a spus pentru DCNews, că există chiar posibilitatea ca Mihai Polițeanu să fie acuzat de denunț calomnios în această cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel