EXCLUSIV  Proteste ordonanțe. Bolcaș: Greșeala fundamentală a PSD. Este singura soluție

Avocatul Lucian Bolcaș a declarat în exclusivitate pentru DC News că ordonanța de urgență cu privire la modificarea Codului penal este ”o greșeală fundamentală” a Guvernului care ar fi trebuit să inițieze un proiect legislativ în acest sens, și astfel nu s-ar mai fi confruntat cu protestele din stradă.

”Aceasta este fundamentala greșeală politică și juridică pe care a făcut-o PSD-ul. A dat ordonanță de urgență în loc să facă un proiect de lege pe care să-l transmită Parlamentului. Atunci toate discuțiile din stradă s-ar fi transferat la Parlament, unde se lua și avizul CSM-ului.

Singura soluție este retragerea imediată a acestei ordonanțe și sesizarea Parlamentului cu un proiect legislativ, și evident cu consecințele pentru persoanele care au insistat în această greșeală fundamentală. Au furnizat pretextul ideal Opoziției de a-și manifesta nemulțumirea față de Guvern, de a-și da toate frustrările pe față, în formele pe care le-au crezut în stare să le facă”, a declarat Lucian Bolcaș pentru DC News.

Totodată, Lucian Bolcaș a mai menționat că ordonanța poate fi retrasă și în cazul ipotetic în care premierul Sorin Grindeanu ar demisiona, întrucât ”actul aparține guvernului și nu unei persoane”. Ea poate fi modificată sau retrasă în orice moment în aceste 10 zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial, tot printr-o ordonanță de urgență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel