EXCLUSIV  Ce riscă denunțătorul din dosarul ”OUG 13”, după decizia CCR

Mihai Polițeanu este denunțătorul în dosarul ”OUG 13” de la DNA. El și alți doi membri ai mișcării ”Inițiativa România” au făcut respectivul denunț și sunt la un pas să li se întoarcă asemenea unui bumerang. 

CCR a admis astăzi sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la ancheta DNA pe OUG 13. Sesizarea vizează un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și DNA. Călin Popescu Tăriceanu afirmă că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 este o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească. Președintele Senatului a cerut Curţii Constituţionale să statueze că organele de urmărire penală nu pot ancheta oportunitatea elaborării unor acte normative.

DCNews scria, săptămâna trecută, citând surse din Departamentul de Stat, că o demitere intempestivă a Guvernului ar fi o gravă deteriorare a relației pe termen lung între România și SUA. A fost un semnal clar pe plan intern, cât și pentru alte state din UE cu privire la Guvernul Grindeanu. 

Pe de altă parte, avocatul Lucian Bolcaș a afirmat, pentru DCNews, că Mihai Polițeanu ar putea fi anchetat pentru denunț calomnios după ce a acuzat Guvernul de o faptă penală, atât timp cât CCR a decis că Executivul era în limita atribuțiilor de serviciu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel